ΠΓΔΜ: Δε μας συμφέρει να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο πάρκινγκ προσφύγων – Έχουμε ισχυρές οικονομικές σχέσεις μαζί της

ΠΓΔΜ: Δε μας συμφέρει να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο πάρκινγκ προσφύγων – Έχουμε ισχυρές οικονομικές σχέσεις μαζί της

Ότι «η ΠΓΔΜ δε θα επιτρέψει να μετατραπεί η χώρα σε καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών», διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Πόποσκι, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον ομόλογό του της Τσεχίας, Λιούμπομιρ Ζαοράλεκ.

Αναλυτικότερα, ο κ. Πόποσκι σημείωσε ότι η χώρα του έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, με την ενίσχυση των ελέγχων σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές στα σύνορα με την Ελλάδα, και με την ανθρώπινη αντιμετώπιση προς τους πρόσφυγες κατά τη διέλευσή τους μέσω της ΠΓΔΜ.

Ακόμη, ανέφερε ότι η χώρα του επιθυμεί μία συνολική λύση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μέρος της οποίας πρέπει να αποτελέσει και η Ελλάδα, και πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αποδεχτεί μονομερείς λύσεις.

Ο κ. Πόποσκι επεσήμανε ότι σε καμία περίπτωση δε συμφέρει στην ΠΓΔΜ «να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο πάρκινγκ προσφύγων και μεταναστών», καθώς, όπως είπε, η χώρα του διατηρεί ισχυρές οικονομικές σχέσεις με την Ελλάδα και έχει καταβάλει προσπάθειες για την ενδυνάμωση της συνεργασίας και της οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, η οποία, συμπλήρωσε, δεν πρέπει να απειληθεί από άλλους παράγοντες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας, Λιούμπομιρ Ζαοράλεκ, ανέφερε ότι η χώρα του δε θέλει να μετατραπεί η ΠΓΔΜ σε καταυλισμό προσφύγων, ενώ επανέλαβε την υποστήριξη της Τσεχίας για την ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ.Σχόλια