Ποια φράση «παρέφρασε» ο Σόιμπλε με το… ανόητε! Όλη η ιστορία της…

Ποια φράση «παρέφρασε» ο Σόιμπλε με το… ανόητε! Όλη η ιστορία της…

Ήταν το 1992, όταν οι ΗΠΑ, βυθισμένες στην ύφεση από τον πόλεμο που κήρυξε ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος στον Περσικό Κόλπο, βρίσκονταν εν μέσω μιας σκληρής προεκλογικής περιόδου, όπου ο φέρελπις Μπιλ Κλίντον επιχειρούσε να αλλάξει την ατζέντα για να αναδειχθεί στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το «Eίναι η οικονομία ηλίθιε», ήταν λοιπόν το κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του Μπιλ Κλίντον, που τελικά του χάρισε και τη μεγάλη νίκη, εκτοπίζοντας από τον Λευκό Οίκο τον Τζορτζ Μπους.

Ο Τζέιμς Κάρβαϊλ, που ήταν και ο εμπνευστής του σλόγκαν, το είχε εντάξει σε ένα σύνολο συνθημάτων, όπως το«Aλλαγές εναντίον μιας από τα ίδια» και «Mην ξεχνάτε την υγεία».

Ήταν όμως εκείνο που κατάφερε να κάνει τη μεγαλύτερη αίσθηση και να πείσει τον αμερικανικό λαό,  καθώς η συνεχώς αυξανόμενη ύφεση είχε οδηγήσει στο ναδίρ τα ποσοστά δημοφιλίας του μέχρι τότε Αμερικανού προέδρου.

Αυτό το σύνθημα λοιπόν, παρέφρασε σήμερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αποκαλώντας «ηλίθιο», αν και δεν το κατονόμασε τον Έλληνα πρωθυπουργό.Σχόλια