Ποιες αλλαγές έρχονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Ποιες αλλαγές έρχονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Τις αλλαγές που έρχονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων έδωσε στη δημοσιότητα με εγκύκλιό της η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Κύρια αιχμή, η αύξηση του επιτοκίου για οφειλέτες που χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ στο Δημόσιο, στο 5%.

Αναλυτικότερα, το επιτόκιο, που πηγαίνει από το 3% στο 5%, θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Οκτωβρίου και θα αφορά τις υπολειπόμενες, ανεξόφλητες οφειλές. Από την αύξηση του επιτοκίου εξαιρούνται όσοι χρωστούν κάτω από 5.000 ευρώ, με προϋπόθεση όμως να μην ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, να μην έχουν ακίνητη περιουσία άνω των 150.000 ευρώ και η ρυθμισμένη οφειλή τους να υπερβαίνει το 50% του δηλωθέντος εισοδήματός τους.

Οι τρεις αυτές προϋποθέσεις θα πρέπει να συντρέχουν έως τις 15 Οκτωβρίου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση και οι μικρο-οφειλέτες θα έρθουν αντιμέτωποι με αύξηση του επιτοκίου.

Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ότι όσοι δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους εντός τριμήνου από τη σχετική διορία κινδυνεύουν να βγουν από τη συνολική ρύθμιση των 100 δόσεων.

Διαβάστε εδώ όλη την εγκύκλιο.Σχόλια