Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγεις μετά τη γυμναστική σου

Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγεις μετά τη γυμναστική σου

Καλό θα ήταν, αφού έχεις πάρει τη απόφαση να γυμναστείς, να προσέξεις και τη διατροφή σου. Υπάρχουν κάποιες τροφές που δεν πρέπει να καταναλώσεις μετά την άσκηση. Το πιο πιθανό βέβαια είναι να πεινάς πολύ μετά την έντονη γυμναστική αλλά πρέπει να αποφύγεις τις παρακάτω τροφές δια ροπάλου.

 

Πρόσεξε ώστε να μην καταναλώσεις λίπος, καθώς επιβραδύνει την πέψη εν γένει, ενώ επιβραδύνει ιδιαιτέρως και την πέψη της πρωτεΐνης και υδατάνθρακα που κατανάλωσες μετά την άσκηση. Απέφυγε λοιπόν κίτρινα τυριά, κρεατικά ή αλλαντικά.

Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα το σάκχαρο θα ήταν καλό να μην καταναλωθούν γιατί αν η γυμναστική σου δεν είναι τόσο έντονη τότε δεν θα μεταβολιστούν γρήγορα και ορθά.

Μην προτιμήσεις ροφήματα τύπου smoothies μια και δεν θα τονώσουν το μυϊκό σου σύστημα και δεν θα καλύψουν τις ενεργειακές σου ανάγκες.

Ταυτόχρονα ροφήματα με βάση το ανθρακικό όπως η σόδα ή ροφήματα με βάση το ανθρακικό και τα σάκχαρα όπως προϊόντα τύπου cola είναι καλό να μην συμπεριλαμβάνονται στο μενού σου αφού θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στους ηλεκτρολύτες ή και στη διαδικασία μεταβολισμού των σακχάρων αντιστοίχως!

Προτίμησε φυσικό ανθρακούχο νερό που είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και μέταλλα.

Απέφυγε ροφήματα όπως η μπύρα ή το παγωμένο τσάι του εμπορίου μια και δεν καλύπτουν τις ανάγκες νατρίου – καλίου που χρειάζεται ο οργανισμός ενώ προσφέρουν μεγαλύτερο ποσοστό θερμίδων από αυτές που καταναλώθηκαν! Προτίμησε ζεστό τσάι!

 

Συμβουλή: Μην πέσεις με τα μούτρα σε κάτι υγιεινό αμέσως μετά τη γυμναστική, γιατί ο μεταβολισμός θα το «κάψει». Αντίθετα, μετά από μία ώρα φρόντισε να καταναλώσεις πρωτεΐνη για να βοηθήσεις τους μυς να επισκευαστούν και έπειτα από 2-3 ώρες φάε ένα πλήρες γεύμα που θα περιέχει κι αυτό πρωτεΐνη.

 

Ποιο είναι το κατάλληλο γεύμα;

Αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί

Κοτόπουλο με λαχανικά ή κοτόπουλο με χυμό φρούτων ή ένα σάντουιτς λαχανικών και άπαχης γαλοπούλας με ψωμί ολική άλεσης

Ομελέτα με λαχανικά

Σοκολατούχο γάλα

Δημητριακά με γάλα

Αβγά με ψωμί ολικής άλεσης

Μια μπάρα ενέργειας

 

 

 


Σχόλια