Πηγές Κομισιόν: Έχουμε συμφωνία για το βασικό πακέτο μέτρων, αλλά όχι για τον «κόφτη»

Πηγές Κομισιόν: Έχουμε συμφωνία για το βασικό πακέτο μέτρων, αλλά όχι για τον «κόφτη»

Ότι δεν υπάρχει συμφωνία σε ό,τι αφορά στον μηχανισμό αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης διαμηνύει κοινοτικός παράγοντας που επικαλείται το ΑΜΠΕ, ενώ η ίδια πηγή επιβεβαίωσε τη συμφωνία στο βασικό πακέτο μέτρων , ύψους 5,4 δισ. ευρώ, προσθέτοντας ότι το ποσό της εκταμίευσης αναμένεται να είναι της τάξης των 10 δισ. ευρώ, καλύπτοντας και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η συμφωνία επί του μηχανισμού αναμένεται εντός του Σαββατοκύριακου, προκειμένου να νομοθετηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως εξήγησε, οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί αναμένουν ορισμένες διευκρινίσεις από τις ελληνικές Αρχές, σε ό,τι αφορά στην «αξιοπιστία» του μηχανισμού αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης.

Σε ό,τι αφορά στο ύψος της επόμενης δόσης που θα εκταμιευθεί εφόσον επιτευχθεί συνολική συμφωνία, ο ίδιος κοινοτικός παράγοντας ανέφερε ότι είναι κάτι που θα αποφασιστεί στο Eurogroup της 24ης Μαϊου.

Εκτίμησε, ωστόσο, ότι το ποσό της εκταμίευσης θα είναι της τάξης των 10 δισ. ευρώ, καλύπτοντας και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

Τέλος, η ίδια πηγή σημείωσε ότι οι οικονομικές προβλέψεις των ευρωπαϊκών Θεσμών για την Ελλάδα είναι «συνετές», βάσει των οποίων τα μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ θα οδηγήσουν σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

Διαβάστε επίσης: Ένωση Διοικητικών Δικαστών: «Μνημόνιο διαρκείας ο κόφτης»Σχόλια