Ποιοι χάνουν τον ύπνο τους για τη «λίστα Αλεξιάδη»

Ποιοι χάνουν τον ύπνο τους για τη «λίστα Αλεξιάδη»

Τα στοιχεία από 10.588 τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων σε τράπεζα της Ελβετίας διαβίβασε στο υπουργείο Οικονομικών η φορολογική διοίκηση της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Αρχής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Πρόκειται για στοιχεία που θα συμβάλουν σημαντικά στην προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, θα σταλούν στους οικονομικούς εισαγγελείς προκειμένου να ξεκινήσουν οι έλεγχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη «λίστα Αλεξιάδη» βρίσκονται πολλοί επιχειρηματίες και γνωστά πρόσωπα, που… κάθονται στα καρφιά εν αναμονή των εξελίξεων.

Σημειώνεται ότι οι καταθέτες δεν είναι αυτομάτως και παραβάτες, παρά μόνο εάν διαπιστωθεί ότι τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά είναι αδήλωτα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα δεδομένα των 10.588 τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτών σε ελβετική τράπεζα, αφορούν στα έτη 2006 και 2008. Τα στοιχεία αφορούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, το συνολικό υπόλοιπο τον οποίων ανέρχεται σε 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2006 και 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2008.

«Τα στοιχεία αυτά θα αξιοποιηθούν από τις φορολογικές υπηρεσίες και εισαγγελικές αρχές στον αγώνα του ελληνικού Δημοσίου για την αποφασιστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης, θέλοντας να τονίσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, η νέα λίστα «δε θα μείνει για τρία χρόνια στο συρτάρι» όπως έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο έλεγχος της λίστας αναμένεται να ξεκινήσει από τη Δευτέρα, όταν και θα σταλεί στις εισαγγελικές αρχές.Σχόλια