Ποιοι «κάνουν παιχνίδι» με την Έλενα Παναρίτη;

Ποιοι «κάνουν παιχνίδι» με την Έλενα Παναρίτη;

Κάθε τι δεν μπορεί τελικά παρά να κριθεί εκ του αποτελέσματός του. Και το μόνο μέχρι στιγμής «αποτέλεσμα» που έχει στα χέρια της η ειδησεογραφία από την ανελέητη επίθεση που δέχθηκε το πρόσωπο της Έλενας Παναρίτη και η επιλογή της ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, είναι οι σοβαροί τριγμοί στην καρέκλα του Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος, μαζί με τον Γιάννη Σταθάκη φέρονται να είναι αυτοί και μόνον αυτοί οι οποίοι τοποθέτησαν το συγκεκριμένο πρόσωπο στη συγκεκριμένη θέση.

Αν εξαιρέσουμε κάποια ελάχιστα πρόσωπα, όπως η Σοφία Σακοράφα, των οποίων οι δηλώσεις είναι ανιδιοτελείς, με δεδομένη τη συνέπεια της προσωπικής τους πολιτικής ιστορίας, δηλώσεις άλλων στελεχών που «κατακεραυνώνουν» την επιλογή Παναρίτη τύπου Παπαδημούλη και Φίλη μόνο τη θυμηδία θα μπορούσαν να προκαλέσουν αφού αφ΄ ενός μεν εκφράζουν τον πλέον συντηρητικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, σε βαθμό μάλιστα… «παρεξήγησης» από τους «συντρόφους» τους και αφ’ ετέρου, ευρισκόμενοι στον πλέον στενό πυρήνα των ανθρώπων του προέδρου, σε καμιά περίπτωση δεν θα τολμούσαν να διαφοροποιηθούν, θέτοντας σε… κίνδυνο την όποια εύνοια και φυσικά την καρέκλα, που τόσο «κόπο» κατέβαλαν για να καπαρώσουν.

Είναι και εκείνοι που μιλούν για «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και με τη συγκεκριμένη διατύπωση δεν αποδεικνύουν παρά το ούτως ή άλλως σοβαρότατο πρόβλημα που υπάρχει μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης, με τις επιλογές του ίδιου στενού πρωθυπουργικού πυρήνα να αφίστανται όλο και περισσότερο από τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής και την Έλενα Παναρίτη (ασχέτως της όποιας κριτικής στο βιογραφικό της), να μην είναι τελικά σε ένα εξιλαστήριο θύμα αλλά και «αντικείμενο» το οποίο οι διάφορες συνιστώσες θα χρησιμοποιήσουν για ένα εσωκομματικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Από την άλλη, non papers που εμφανίζουν το Μαξίμου από «έκπληκτο» έως και… «οργισμένο», ξεπερνούν κατά πολύ τη θυμηδία καθώς, θα ήταν τουλάχιστον αφελές να πιστέψει κάποιος πως ο Βαρουφάκης ενήργησε… «αυτοβούλως». Και μάλιστα ένας Βαρουφάκης ο οποίος αποτελεί ξεκάθαρα προσωπική επιλογή του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

«Έκπληκτο» λοιπόν το… Μαξίμου… πληροφορείται την τοποθέτηση της Έλενας Παναρίτη, (μήπως.. από τον Τύπο;) και διάφορα πρόσωπα του πρωθυπουργικού «περιβάλλοντος» δεν διστάζουν να «εκμυστηρευτούν» σε δημοσιογράφους ακόμη και «άγνοια» του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα κάτι που φυσικά, αν είχε έστω και ψήγμα αληθείας, δεν θα περιποιούσε και ιδιαίτερη τιμή στον πρωθυπουργό, εμφανίζοντάς τον στην καλύτερη περίπτωση ως «ανενημέρωτο» σε κορυφαίας σπουδαιότητας για τη χώρα ζητήματα.

Ήδη η απομάκρυνση/αποπομπή Βαρουφάκη, με ποικίλους τρόπους έχει πέσει ήδη στο τραπέζι της επικαιρότητας, και όπως φαίνεται θα επισυμβεί, κάτι το οποίο θα «πουληθεί» στο «πόπολο» ως θυσία προκειμένου να εξευμενιστούν οι άνεμοι ώστε να μην «πάρουν και σηκώσουν» την κυβέρνηση από τη νέα συμφωνία-«πρόγραμμα» (βλέπε «μνημόνιο») που βρίσκεται επί θύραις.

Εκμεταλλευόμενη πανέξυπνα η κυβέρνηση τον ναρκισσισμό του υπουργού Οικονομικών, τον χρησιμοποίησε δυο φορές: Mια φορά «επιτρέποντάς» του να γίνει σταρ και να δίνει παραστάσεις για εσωτερική κατανάλωση στα eurogroups και άλλη μια φορά τώρα, φορτώνοντάς του όλες τις κυβερνητικές αστοχίες, έχοντας πείσει φυσικά τον κόσμο πως μια πολιτική μπορεί να είναι ποτέ υπόθεση «ενός ανδρός»…

Η Έλενα Παναρίτη ήταν απλώς η «χρυσή ευκαιρία»…  Και η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Ένα ποτήρι δηλαδή… ήδη «γεμάτο».Σχόλια