Πιλότο και αεροπορική εταιρεία βαραίνει η ευθύνη για την τραγωδία της Τσαπεκοένσε

Πιλότο και αεροπορική εταιρεία βαραίνει η ευθύνη για την τραγωδία της Τσαπεκοένσε

Κόλαφος τόσο για τον πιλότο, όσο και για την αεροπορική εταιρεία, είναι το πόρισμα για τη συντριβή του αεροσκάφους που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Τσαπεκοένσε στην Κολομβία.

«Η LaMia και ο πιλότος είναι άμεσα υπεύθυνοι για ό,τι συνέβη», δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Δημοσίων Έργων της Βολιβίας, Μίλτον Κλάρος για τη συντριβή του αεροσκάφους που στοίχισε τη ζωή σε 71 άτομα.

Σημειώνεται ότι ο Gustavo Vargas Gamboa, διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, προφυλακίστηκε, καθώς βαρύνεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ενώ αναμένεται η δίκη του μέσα στο μήνα.

Ο ίδιος πάντως αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία εις βάρος του, όπως και ο γιος του, ο οποίος κρατείται επίσης αφού κατηγορείται ότι καταχράστηκε την επιρροή του στο να δοθεί άδεια ώστε να πετάξει το μοιραίο αεροπλάνο.

Ποινικές διώξεις έχουν επίσης ασκηθεί και κατά του συνιδιοκτήτη της LaMia, Marco Antonio Rocha Benegas του οποίου ωστόσο η τύχη παραμένει άγνωστη, αλλά και κατά του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας Celia Castedo, ο οποίος διέφυγε από τη Βολιβία μετά τη συντριβή, ζητώντας πλέον άσυλο στη Βραζιλία.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια