Ποινή φυλάκισης 33 ετών σε εκπαιδευτικό που ασέλγησε σε μαθητές δημοτικού

Ποινή φυλάκισης 33 ετών σε εκπαιδευτικό που ασέλγησε σε μαθητές δημοτικού

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 33 ετών, 25 από τα οποία είναι εκτιτέα, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης 48χρονος εκπαιδευτικός, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων μαθητών δημοτικού σχολείου.

Αναλυτικότερα, ο εκπαιδευτικός καταδικάστηκε για έξι περιπτώσεις ασέλγειας, από τις οποίες οι τέσσερις ήταν σε βαθμό κακουργήματος.

Τα θύματά του ήταν αγόρια, ηλικίας 10 έως 12 ετών, που φοιτούσαν στο σχολείο όπου δίδασκε, ενώ η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2014 σε κωμόπολη των Σερρών, όπου ο κατηγορούμενος ήταν υποδιευθυντής σε δημοτικό σχολείο.

Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε να μην του χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό, παρότι η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να αναγνωριστεί ο πρότερος έντιμος βίος.

Ο 48χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του, αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται, κάνοντας λόγο για σπίλωση του ονόματός του.

«Ούτε θώπευσα, ούτε άγγιξα μαθητή μου» είπε, ενώ αναφερόμενος σε στιχομυθία που φέρεται ότι είχε με ένα αγόρι μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και που σύμφωνα με το κατηγορητήριο περιελάμβανε άσεμνο περιεχόμενο, ο 48χρονος απολογήθηκε ότι ο διάλογος αυτός ήταν στο πλαίσιο της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης του παιδιού…

Μετά την ετυμηγορία τού δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος επέστρεψε στις φυλακές.Σχόλια