Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή σε 23χρονο συλληφθέντα των Εξαρχείων

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή σε 23χρονο συλληφθέντα των Εξαρχείων

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε 23χρονο που συνελήφθη κατά τα επεισόδια στα Εξάρχεια την Κυριακή, με την κατηγορία ότι πετούσε πέτρες και μπουλόνια με σφεντόνα κατά των αστυνομικών.

Ο 23χρονος δικάστηκε χωρίς συνήγορο και επικαλούμενος σοβαρά προβλήματα υγείας και οικογενειακά ζητήματα, ενώ το δικαστήριο του επέβαλε τη συγκεκριμένη ποινή «για να μην εξαντλήσει την αυστηρότητά του», με την πρόεδρο να εκφράζει την ευχή να μη βρεθεί ξανά κατηγορούμενος.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι η εισαγγελέας είχε προτείνει να μην του χορηγηθεί αναστολή και να πάρει το δρόμο προς τις φυλακές λέγοντας ότι «επί τόσα χρόνια γινόμαστε θεατές από την τηλεόραση σε τραγικά περιστατικά βίας και μίσους από συγκεκριμένες ομάδες κατά ανδρών που δεν γνωρίζουν. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό».

Στην απολογία του ο 23χρονος υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ότι έχει μετανιώσει και πως δεν προτίθεται να ξανακάνει κάτι αντίστοιχο, ενώ δήλωσε ότι δεν είναι αναρχικός.

Την ίδια ώρα, οι υπόλοιποι οκτώ κατηγορούμενοι για τα επεισόδια –ανάμεσά τους και 4 ανήλικοι– έχουν παραπεμφθεί στη 14η τακτική ανακρίτρια και θα απολογηθούν τις προσεχείς ημέρες για κακουργήματα, ενώ ακόμη δύο ανήλικοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και έχουν αφεθεί ελεύθεροι.Σχόλια