Ποινή για πολλά «ερωτήματα» στον Ανδρέα Κουρή: Ούτε μια μέρα «μέσα» ούτε ένα ευρώ πρόστιμο

Ποινή για πολλά «ερωτήματα» στον Ανδρέα Κουρή: Ούτε μια μέρα «μέσα» ούτε ένα ευρώ πρόστιμο

Μια ακόμη ποινή αλλά και πάλι άσφαιρη στον Ανδρέα Κουρή καθώς, ούτε και αυτή κατάφερε να τον οδηγήσει στη φυλακή αφού είχε ανασταλτικό χαρακτήρα αλλά ούτε και να του βγάλει έστω και ένα ευρώ από την τσέπη, καθώς δεν συνοδευόταν από οποιοδήποτε χρηματικό πρόστιμο!

Είκοσι μήνες φυλάκιση αλλά με τριετή αναστολή αποφάσισε το Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για τον εύπορο επιχειρηματία για τα φέσια εκατομμυρίων ευρώ που έβαλε σε εκατοντάδες απολυμένους των καταστημάτων Metropolis που δεν εισέπραξαν ποτέ δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, ενώ την ίδια στιγμή, ο ίδιος ο Αντρέας Κουρής δεν έπαψε να προκαλεί το κοινό αίσθημα αναλαμβάνοντας πολυέξοδες «υπερπαραγωγές» όπως τις φιέστες της Εurovision.

ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ METROPOLIS ΣΕΦ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Η νέα καταδίκη του επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή επιβλήθηκε έπειτα από καταγγελίες των απολυμένων της συγκεκριμένης αλυσίδας δισκοπωλείων στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) το 2011, δηλαδή έπειτα από  3,5 ολόκληρα χρόνια στο ΣΕΠΕ ενώ πολλά ερωτήματα προκαλεί, τόσο η «περίεργη» καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης όσο και το ότι η νέα καταδίκη δεν συνοδεύτηκε από καμία επιβολή χρηματικού προστίμου, κατά παράβαση των από τη σχετική νομοθεσία προβλεπομένων. 

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρ’ όλο που σε όλα τα αστικά δικαστήρια που είχαν προηγηθεί ο Ανδρέας Κουρής ήταν απών επιλέγοντας την εκπροσώπηση από τον συνήγορό του, αυτή η δεύτερη συνεχής φορά που «καταδέχθηκε» να τιμήσει τη Δικαιοσύνη διά της φυσικής του παρουσίας.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο ο Ανδρέας Κουρής, παρουσία συνηγόρου, έφαγε μια ακόμη βαριά «καμπάνα» καθώς καταδικάστηκε σε 32 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή και ένα κυριολεκτικά αστείο χρηματικό πρόστιμο 14.600 ευρώ ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου καταστημάτων Metropolis .

Με την ίδια ποινή καταδικάστηκε και η μητέρα του Αγγελική, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πάλι για οφειλές προς τους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis.

Η ποινή επιβλήθηκε έπειτα από καταγγελίες απολυμένων των καταστημάτων Metropolis στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) το 2012, δηλαδή σχεδόν μετά από 3 περίπου χρόνια, για μη καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων.Σχόλια