Ποινικές διώξεις σε γιατρούς για υπερκοστολογήσεις αναλωσίμων υλικών

Ποινικές διώξεις σε γιατρούς για υπερκοστολογήσεις αναλωσίμων υλικών

Το πάρτι των υπερκοστολογήσεων στις συμβάσεις που υπογράφηκαν από δημόσια νοσοκομεία τα τελευταία χρόνια φέρνει κατηγορούμενους μεγαλογιατρούς και διοικητικά στελέχη δημόσιου νοσοκομείου της χώρας.

Αυτή τη φορά, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε σε ποινικές διώξεις για βαρύτατα αδικήματα σε βάρος του Δημοσίου σχετικά με την υπερκοστολόγηση αιμοστατικών που προμηθευόταν επί τρία χρόνια δημόσιο νοσοκομείο.

Η προμήθεια, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, έγινε με αδιαφανείς διαδικασίες ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο περισσότερα από από 3,2 εκατομμύρια ευρώ. Στο στόχαστρο βρίσκονται 6 μεγαλογιατροί και 8 διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου που αναμένεται να κληθούν σύντομα σε απολογία από τον ανακριτή που ανέλαβε την υπόθεση.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για κακούργημα που επισύρει ακόμα και την ισόβια κάθειρξη καθώς από την προκαταρκτική εξέταση διαπιστώθηκε ότι μόνο οι εν λόγω προμήθειες προκάλεσαν ζημία σε μια τριετία στο Δημόσιο (2007-08-09) τουλάχιστον 3,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι διαδικασίες προμήθειας χαρακτηρίζονται αδιαφανείς αφού γίνονταν με απευθείας ανάθεση και χωρίς σύμβαση με τεράστιο προφανώς κέρδος των εμπλεκομένων και αντίστοιχη ζημία του ταμείων του δημοσίου. Οι κατηγορίες αφορούν απιστία την υπηρεσία κατ εξακολούθηση απο κοινού τελεσθείσα, με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ αλλά και τα 150.000 ευρώ , σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περι καταχραστών του Δημοσίου.

dt eisaggelias


Σχόλια