Ποινική δίωξη κατά του Σταύρου Ψυχάρη για ανακριβή στοιχεία πόθεν έσχες

149 0

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος του επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, για τις δηλώσεις πόθεν εσχες των ετών 2011-2015(οικονομικά έτη 2010-2014).

Η δίωξη αφορά το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κάτ’εξακολουθηση σε βαθμό πλημμελήματος. Ο επικεφαλής του ΔΟΛ παραπέμπεται απευθείας μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας. Ο κ. Ψυχαρης ωστόσο έχει δικαίωμα εάν το επιθυμεί να προσφύγει κατά του κλητήριου θεσπίσματος.

Η υπόθεση παραπέμθηκε στη δικαιοσύνη από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής καθώς από τον έλεγχο που διενήργησε προέκυπταν ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις του εκδότη για τα οικονομικά έτη 2010-2014 (δηλώσεις πόθεν έσχες 2011-2015). Η εισαγγελεας που ανέλαβε να μελετήσει το φάκελο για τις δηλώσεις πόθεν έσχες του κ. Ψυχάρη τα επίμαχα έτη κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προκύπτει η τέλεση αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος αλλά μόνο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.Join the Conversation