Ποινική έρευνα για τις καταγγελίες Βγενόπουλου σε βάρος της Β. Θάνου

Ποινική έρευνα για τις καταγγελίες Βγενόπουλου σε βάρος της Β. Θάνου

Στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου χρεώθηκε η μήνυση του Ανδρέα Βγενόπουλου σε βάρος της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου.
Η κα Σπυροπουλου θα διερευνήσει τα καταγγελλόμενα του επιχειρηματία.

AdTech AdΣύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο κ. Βγενόπουλος, «μου ζητήθηκε να ακολουθήσω την τακτική των χαρτονομισμάτων σε βιβλίο. Για την ακρίβεια, μου ζητήθηκε… βιβλιοθήκη, δηλαδή μεγάλος αριθμός βιβλίων».

Παράλληλα με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος ζητεί να κινηθούν οι απαιτούμενες πειθαρχικές διαδικασίες για όσα ο ίδιος κατήγγειλε σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου. Στην επιστολή του εκφράζει την απορία πώς η καταγγελία του ακόμα δεν έχει τύχει πειθαρχικής διερεύνησης από τον αρμόδιο υπουργό στον οποίο και αποστέλλει, όπως αναφέρει, το σύνολο της αναφοράς του.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση της προέδρου του Αρείου Πάγου κατά τη χθεσινή (23/05/2016) εκδήλωση για τα 21 χρόνια της Εθνικής Σχολής Δικαστών, αναφέρει «κρείττον του λαλείν το σιγάν».

Η πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου, κατά την ομιλία της, είχε κάνει λόγο ευθέως για μεθόδους σπίλωσης από εμπλεκόμενους σε ποινικές υποθέσεις κατά δικαστικών λειτουργών και είχε επισημάνει ότι οι δικαστές δεν πτοούνται από τέτοιες μεθόδους και θα συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους ερευνώντας υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς.

 

 Σχόλια