Πιο ενισχυμένα από ποτέ τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη για την Πρωτοχρονιά

Πιο ενισχυμένα από ποτέ τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη για την Πρωτοχρονιά

Ότι τα μέτρα ασφαλείας εν όψει των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς στη Νέα Υόρκη, και ιδίως στις εκδηλώσεις στην Τάιμς Σκουέρ, θα είναι πιο ενισχυμένα από ποτέ, διαβεβαίωσε ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

«Θέλω όλος ο κόσμος να το κατανοήσει και να το μάθει ότι η αστυνομία της Νέας Υόρκης είναι έτοιμη, τα μέτρα που λήφθηκαν για την Πρωτοχρονιά είναι πιο ενισχυμένα από ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο WOR 710.

Η Νέα Υόρκη θα μπορεί κυρίως να υπολογίζει στη συνδρομή της νεοσυσταθείσας μονάδας για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας (Critical Response Command) που αριθμεί 500 στελέχη.

Ο κ. Μπλάζιο, σημείωσε ακόμη ότι εχθές προήδρευσε σε μια προπαρασκευαστική σύσκεψη με την παρουσία εκπροσώπων της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, όπως επίσης και του συνόλου των δυνάμεων ασφαλείας της πόλης, περιλαμβανομένου του τοπικού παραρτήματος της ομοσπονδιακής αστυνομίας FBI.

Η Νέα Υόρκη «είναι η καλύτερα προετοιμασμένη πόλη της χώρας για να σταματήσει την τρομοκρατία» τόνισε ακόμη ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι «οι πολίτες μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα προστατευτούν επαρκώς την Πρωτοχρονιά».Σχόλια