Ποιο είναι το συστατικό του παγωτού που δεν λιώνει με τίποτα;

Ποιο είναι το συστατικό του παγωτού που δεν λιώνει με τίποτα;

Σίγουρα έχετε ακούσει πολλές μαμάδες να φωνάζουν στα παιδιά τους: Φάε το παγωτό σου γιατί θα λιώσει και θα γίνεις χάλια.

Επιστήμονες στη Βρετανία προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα παγωτό που δεν λιώνει.

Πώς γίνεται αυτό; Το κλειδί για τη δημιουργία του μαγικού αυτού παγωτού είναι μια φυσική πρωτεΐνη, που ονομάζεται BslA, και ανακαλύφθηκε πρόσφατα από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο τουΕδιμβούργου και του Dundee.

Παράλληλα, η πρωτεΐνη αυτή θα μπορούσε να μειώσει τις θερμίδες και τα επίπεδα των κορεσμένων λιπαρών του παγωτού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των επιστημόνων, η πρωτεΐνη αυτή έχει τη δυνατότητα να «δέσει» τον αέρα, το νερό και το λίπος στο παγωτό, δημιουργώντας μια απαλή υφή.

Υπάρχει και μια άλλη φυσική πρωτεΐνη που μπορεί να στερεοποιήσει τα συστατικά του παγωτού και δημιουργεί μια λεία υφή. Ονομάζεταικαραγεννάνη. Οταν συνδυάζεται με άλλες πρωτεΐνες, δημιουργεί ένα παχύ τζελ.

Ωστόσο, το νέο… ανθεκτικό παγωτό δεν θα είναι διαθέσιμο πριν από τα επόμενα 3 – 5 χρόνια. Μέχρι τότε, θα πρέπει να συμβιβαστείτε με εκείνο που λιώνει.

Αν οι επιστήμονες καταφέρουν να δημιουργήσουν αυτό το παγωτό, θα πρέπει να του δώσουν ένα όνομα αντάξιο της υπερδύναμης του. Θα μπορούσαν να το ονομάσουν το σούπερ παγωτό, ή το άθραυστο παγωτό. Η ακόμα το… μαγικό παγωτό;Σχόλια