Ποιος είναι ο ύποπτος Μάξιμος που συνελήφθη στον Έβρο

Ποιος είναι ο ύποπτος Μάξιμος που συνελήφθη στον Έβρο

«Κόκκινος» συναγερμός σήμανε από το πρωί , έπειτα από την σύλληψη δυο αντρών στην Αλεξανδρούπολη. φερόμενοι ως τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με το Mega, πάνω στους δυο άνδρες βρέθηκαν ακόμη 6.400 κορώνες Σουηδίας, 1.250 ευρώ, 600 δολάρια και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών συσκευών που βρέθηκαν στην κατοχή του. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία και πληροφορίες φαίνεται πως στόχος τους ήταν να περάσουν από τον Έβρο στην Τουρκία και από εκεί στη Συρία.

Και οι δυο πάντως επιμένουν πως είναι τουρίστες.

Ποιος είναι ο «Μάξιμος»

Ο πατέρας του είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα όταν ήταν μικρός. Το 1994, όταν ο εμφύλιος πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία ήταν σε εξέλιξη, μετακόμισε στη Σουηδία με τη μητέρα του και τον νεότερο αδελφό του κι έμειναν σε μια περιοχή κοντά στο Γκέτεμποργκ, όπου έδινε συχνά το παρών σε τζαμί.

Είχε συλληφθεί το 2005. Σε έλεγχο στο σπίτι του είχαν βρεθεί ποσότητα εκρηκτικών, ζώνη με εκρηκτικά και ένα βίντεο με τρομοκρατικές απειλές κατά του Καπιτωλίου και του Λευκού Οίκου. Ο νεαρός είχε δικαστεί και καταδικαστεί σε 14ετή φυλάκιση και αφότου εξέτισε μέρος της ποινής του έκανε έφεση και πήρε μείωση ποινής, από εφετείο για 8 χρόνια κάθειρξης. Το 2009 έγινε δεκτό αίτημά του να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στη Σουηδία. Αφέθηκε ελεύθερος και πήγε στη Σουηδία όπου ζήτησε πολιτικό άσυλο. Φέρεται να είναι ηγετικό στέλεχος τζιχαντιστικού πυρήνα στα Βαλκάνια.Σχόλια