Ποιος ήταν τελικά ο μισθός που θα έπαιρνε ο Φαμπρ;

Ποιος ήταν τελικά ο μισθός που θα έπαιρνε ο Φαμπρ;

Σε μία μεγάλη παρεξήγηση απέδωσε ο υπουργός Πολιτισμού όσα συνέβησαν με τον Γιαν Φαμπρ και την παραίτηση του από το Ελληνικό Φεστιβάλ.

«Κατά τη γνώμη μου υπήρξε μια πάρα πολύ μεγάλη παρεξήγηση, που μας εξέθεσε όλους. Και εμάς ως υπουργείο και ενδεχομένως αυτούς που πρωτοστάτησαν στις αντιδράσεις. Καταλαβαίνω το πρόβλημα τους, καταλαβαίνω γιατί υπήρξε αυτή η παρεξήγηση. Προφανώς και οι καλλιτέχνες είχαν τα δίκια τους, αλλά μπορούσαν να περιμένουν μια εβδομάδα για να δοθούν οι κατάλληλες διευκρινίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Μπαλτάς υπεραμύνθηκε της επιλογής του, λέγοντας ότι ο Φαμπρ ήρθε ως εθελοντής γνωρίζοντας τα προβλήματα της Ελλάδας με ετήσια αμοιβή μόλις 20.000 ευρώ και τόνισε ότι το σχέδιο του Βέλγου για το Ελληνικό Φεστιβάλ είχε αρχή, μέση και τέλος με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελλήνων καλλιτεχνών.

«Η ονομασία του Φεστιβάλ είναι Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ» είπε ο υπουργός, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τη μετονομασία του σε Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. «Είναι πάντοτε διεθνές και σε συνάφεια με τον έξω κόσμο. Ο Φαμπρ ήρθε να κάνει ένα βήμα παραπάνω, να παραγάγει εξωστρέφεια» πρόσθεσε και διαβεβαίωσε πως το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί κανονικά το καλοκαίρι.

Σχόλια