Ποιους διάσημους περιείχε η ατζέντα του «μέντιουμ» που συνελήφθη; (Φωτο)

Ποιους διάσημους περιείχε η ατζέντα του «μέντιουμ» που συνελήφθη; (Φωτο)

Ονόματα της showbiz χρησιμοποιούσε το πασίγνωστο μέντιουμ της Αθήνας, που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, για να προσελκύσει κόσμο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», ανάμεσα σε αυτούς που έχουν περάσει την πόρτα του γραφείου της 44χρονης στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, στο Σύνταγμα, είναι η Βάνα Μπάρμπα, η Μαρία Κορινθίου, ο Κωνσταντίνος Καζάκος, η σύζυγός του και δημοσιογράφος Ιωάννα Μαρτζούκου, η Εύη Αδάμ και ο Τρύφωνας Σαμαράς.

Μάλιστα, όλοι τους φωτογραφήθηκαν στην είσοδο του κτιρίου και φυσικά εκείνη εκμεταλλεύτηκε τα ονόματά τους.

Το χρονικό της σύλληψης και η υπόθεση

Εξαρθρώθηκε σπείρα που προσποιούνταν τα μέντιουμ και λειτουργούσε γραφείο χαρτομαντείας εξαπατώντας ανυποψίαστους πολίτες, αποσπώντας τους έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μεταξύ άλλων, η σπείρα που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ είχε στην ατζέντα της, διάσημα ονόματα από το χώρο της σόουμπιζ κ.α.

Οι τρεις από τις συλληφθείσες εκτελούσαν ρόλο μέντιουμ, η μια έπαιζε το ρόλο της «ρεσεψιόν» και η πέμπτη ήταν προσωπικό «γενικών καθηκόντων».

Οι πέντε κατηγορούμενες εντοπίστηκαν στην Αθήνα και είναι ηλικίας 59, 44, 42, 40 και 35 ετών. Εις βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για αδικήματα της σύστασης και συμμορίας, της απάτης κατ’ εξακολούθηση και των παραβάσεων του νόμου για τα όπλα.

Η σύλληψη

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης συντέλεσε η καταγγελία που προηγήθηκε στις Αρχές σύμφωνα με την οποία μία από τα «μέντιουμ» είχε καταφέρει να αποσπάσει το συνολικό ποσό των 52.500 ευρώ από «πελάτισσα» που επισκεπτόταν το γραφείο της.

Μάλιστα,  το μέντιουμ είχε δήθεν προβλέψει πως ο άντρας του θύματος θα «πάθαινε κακό» μέχρι την 01-07-2016 και έτσι απαιτούσε επιπλέον το χρηματικό ποσό των 5.650 ευρώ. Η πελάτισσα έκλεισε νέο ραντεβού για την περασμένη Τετάρτη με προσημειωμένα από τους αστυνομικούς, 650 ευρω.

Μόλις η 44χρονη πήρε τα χρήματα επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν και τα πέντε «μέντιουμ».

μέντιουμ

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάστηκε ακόμα μία περίπτωση, κατά την οποία οι κατηγορούμενες, με την ίδια μεθοδολογία είχαν αποσπάσει από ακόμη μία πελάτισσά τους, από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, περίπου το ποσό των 20.000 ευρώ.

Κατά την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
97 χρυσές λίρες Αγγλίας,
710 ευρώ,
(90) δολάρια ΗΠΑ,
πιστόλι κρότου με 14 αβολίδωτα φυσίγγια των 9mm,
δυο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
δυο (2) tablets,
διάφορα κέρινα ομοιώματα,
γυάλινα βάζα που περιείχαν λιβάνια,
πέντε βιβλία μαγείας,
μαχαίρι,
βιβλιάρια τραπέζης,
δύο συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων (usb) και
ατζέντες με στοιχεία πελατών.

Οι κατηγορούμενες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον προσδιορισμό της έκτασης της εγκληματικής τους δράσης συνεχίζονται.Σχόλια