«Πυρά» Κωνσταντοπούλου κατά Κατρούγκαλου

«Πυρά» Κωνσταντοπούλου κατά Κατρούγκαλου

Κατά του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, στράφηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά την επίθεση κατά του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, χρησιμοποιώντας νέα παρέμβαση στην ημερίδα της Διεθνούς Ένωσης Συνταγματολόγων για αντιπαράθεση με τον υπουργό.

«Δε χαίρομαι που ακούω από άνθρωπο που έχει γράψει για δικαιώματα και Δημοκρατία ότι δεν υπάρχει εναλλακτική», σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας ότι στην Ευρώπη και σε μία Δημοκρατία αυτή «δεν είναι μία αποδεκτή τοποθέτηση».

Σημειώνεται ότι ο κ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και τη συμφωνία, είχε κάνει λόγο για εκβιασμό και παραβίαση των δημοκρατικών αρχών της Ευρώπης, ενώ υπογράμμισε πως δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική.

«Πεπλανημένα υπερασπίστηκα τον Αλέξη Τσίπρα πιστεύοντας ότι οι αποφάσεις του ήταν αποτέλεσμα μόνο εκβιασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι ο πρωθυπουργός «με τόσο συστηματικό και ψυχρό τρόπο καταργεί εναλλακτικές κι εργαλεία» και ρωτώντας «για ποιο λόγο προκλήθηκαν εκλογές σε συνεννόηση με δανειστές» και «για ποιο λόγο ήθελε να εξαφανίσει όσους αντιστάθηκαν».

Ακόμη, η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «τρομακτική ενέργεια» τη λήξη εργασιών της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και αναρωτήθηκε: «Αυτά τα κάνει κάποιος που δεν έχει εναλλακτική κι εκβιάζεται ή κάποιοι που είναι αποφασισμένοι και παραδομένοι σε μια πολιτική αντισυνταγματική κι αντικοινωνική πολιτική;».

Ο κ. Κατρούγκαλος από την πλευρά του απάντησε ότι σέβεται την άποψη της κ. Κωνσταντοπούλου, αλλά εκείνη δεν κατάλαβε τι ήθελε να πει. Πρόκειται για ένα πολιτικό θέμα που δε θα λυθεί στην ημερίδα, πρόσθεσε.

Σχόλια