Πυρά Λαφαζάνη προς Τσίπρα:  «Μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα μεγάλο hotspot για να εξυπηρετήσει την Μέρκελ»

Πυρά Λαφαζάνη προς Τσίπρα: «Μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα μεγάλο hotspot για να εξυπηρετήσει την Μέρκελ»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μαζί με τον Κώστα Ήσυχο, τον Δημήτρη Σαραφιανό, τον Θαν. Κούρκουλα και τη Μάνια Μπαρσέφσκι, σχετικά με το προσφυγικό θέμα και τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας επί του θέματος.

Ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Με δυσάρεστη και θα πρόσθετα οδυνηρή, έκπληξη άκουσα τις δηλώσεις Γιάννη Μουζάλα και Νίκου Κοτζιά.
Ο Γιάννης Μουζάλας, -όπως είπε ο πρόεδρος της ΛΑ.Ε.- προεξόφλησε ότι η Ειδομένη θα μείνει κλειστή για τα επόμενα χρόνια, ενώ ο Νίκος Κοτζιάς αναβίβασε σε 150.000 τον αριθμό των προσφύγων που μπορεί να φιλοξενήσει, βλέπε στοιβάξει, η χώρα μας.

Αυτές οι δηλώσεις, όπως και οι σημερινές δηλώσεις Τουσκ μετά τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα,  ότι η Ελλάδα δεν είναι χώρα τράνζιτ, καταδεικνύουν ότι

η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί ως μοιραίο το κλείσιμο των συνόρων

στην Ειδομένη και περίπου προεξοφλούν ότι η κυβέρνηση στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τη Δευτέρα δεν πρόκειται να θέσει θέμα ανοίγματος των συνόρων στην Ειδομένη ή αν το θέσει θα το κάνει για τα μάτια του κόσμου.»

Στην συνέχεια των δηλώσεων του υποστήριξε ότι υπάρχει άτυπη συμφωνία κάτω από το τραπέζι ανάμεσα στη γερμανική και την ελληνική κυβέρνηση, ανάμεσα σε Μέρκελ και Τσίπρα, για να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα μεγάλο hot spot, προκειμένου να διευκολυνθεί η θέση της Μέρκελ και να γίνει ο ελληνικός χώρος κυματοθραύστης της υπόλοιπης ΕΕ από τους “κακούς”, τάχα, πρόσφυγες, όπως υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο πρόεδρος της ΛΑ.Ε  συνέχισε την επίθεση κατά της κυβέρνησης:

«Οι εξελίξεις αυτές καταδείχνουν ότι έχουμε μια άβουλη, παραδομένη και υποτελή κυβέρνηση, η οποία γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τη χώρα, ενώ χρησιμοποιείται από τη γερμανική ΕΕ ως αθλιέστατο προτεκτοράτο και πειραματόζωο πολλαπλών χρήσεων».

Οι προτάσεις της Λαϊκής Ενότητας σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό ζήτημα και τη θέση της Ελλάδας, έχουν ως εξής :

– Άνοιγμα των συνόρων και το ρίξιμο των φρακτών παντού στην Ευρώπη και της Ειδομένης συμπεριλαμβανομένης με ειδική προτεραιότητα,

– Αναλογική κατανομή των προσφύγων σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα με βάση τον πληθυσμό και το οικονομικό της βάρος,

– Αυστηρότατες παραδειγματικές κυρώσεις για τις χώρες που θα παραβιάζουν τις εν λόγω αποφάσεις.

Η Ελλάδα πρέπει σύμφωνα με την Λαϊκή Ενότητα να ασκήσει veto, σε περίπτωση που αυτά τα αιτήματα δεν γίνουν αποδεκτά.

Η Σύνοδος έχει ορισθεί για τη Δευτέρα 7/3.Σχόλια