Πυρά Ραχήλ για τον φάκελο Μαρινόπουλου

Πυρά Ραχήλ για τον φάκελο Μαρινόπουλου

Σφοδρή επίθεση της Ραχήλ Μακρή σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση που αφορά στην γνωστή εταιρεία, «Μαρινόπουλος». Η κ. Μακρή εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης η οποία σύμφωνα πάντα με την ίδια, προσπαθεί να διαφημίσει το «σχέδιο εξυγίανσης μεταξύ Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη ως μια μεγάλη επιτυχία διάσωσης θέσεων εργασίας».

Επιπλέον διερωτάται αναφορικά με τα εμβάσματα της αλυσίδας σουπερμαρκετ: Μήπως τελικά λοιπόν δεν είναι μόνο τα 18 εκατομμύρια ευρώ προς την θυγατρική της Βουλγαρίας την στιγμή που η μητρική εταιρεία κατέρρεε και παρουσίαζε ζημιές ύψους 200 εκατ. ευρώ;

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα ανέφερε στο δελτίο τύπου που εξέδωσε νωρίτερα:

Το σχέδιο εξυγίανσης μεταξύ Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη διαφημίζεται από την κυβέρνηση ως μια μεγάλη επιτυχία διάσωσης θέσεων εργασίας.

Ωστόσο η πραγματικότητα φαίνεται να είναι πολύ διαφορετική, καθώς η σκανδαλώδης διαχείριση της υπόθεσης Μαρινόπουλου από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά.

Σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος, αφενός και θα γίνονταν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την διάσωση θέσεων εργασίας, ταυτόχρονα όμως θα κινούνταν ταχύτατα οι διαδικασίες για την διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έσκασε το μεγαλύτερο κανόνι των τελευταίων ετών.

Ιδίως από την στιγμή που αποδεδειγμένα οι Μαρινόπουλοι, πριν καταστήσουν «ομήρους» 12.000 εργαζόμενους, φρόντισαν να φουσκώσουν τους προσωπικούς λογαριασμούς, κάνοντας deal με πιστωτές, τράπεζες και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –  ΑΝΕΛ.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρείχε «ασυλία» στους πτωχευμένους επιχειρηματίες μπαίνοντας ακόμη και ως «εγγυητές» στις τράπεζες για την έγκριση δανείων-μαμούθ.

Έκλεισαν τα μάτια στον πτωχευμένο Μαρινόπουλο ο οποίος αρνούνταν πεισματικά να καταγράψει την περιουσιακή του κατάσταση την στιγμή που έχει πτωχεύσει.

Η επιμονή των ανώτατων στελεχών της εταιρείας Μαρινόπουλος, να μην φανερώσουν ακόμη και ενώπιον των δικαστικών Αρχών τα περιουσιακά τους στοιχεία οφείλεται στην τακτική που φέρεται να έχει ακολουθηθεί, με την «εξαγωγή» κεφαλαίων της εταιρείας στο εξωτερικό και την μετατροπή τους σε προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των Μαρινόπουλων και όχι μόνο.

Μήπως τελικά λοιπόν δεν είναι μόνο τα 18 εκατομμύρια ευρώ που όπως παραδέχτηκε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας εμβάστηκαν (σε μορφή δανείου) προς την θυγατρική της Βουλγαρίας την στιγμή που η μητρική εταιρεία κατέρρεε και παρουσίαζε ζημιές ύψους 200 εκατ. ευρώ;

Μήπως τα λεφτά που «πέταξαν» έξω είναι πολλά περισσότερα και έχουμε να κάνουμε με την περίπτωση της πτωχής επιχείρησης, αλλά των πλούσιων επιχειρηματιών;

Και επειδή οι καιροί είναι περίεργοι και τα «λεφτά είναι πολλά Άρη» θα πρέπει η κυβέρνηση να αποδείξει ότι έχει την βούληση να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά.

Έτσι δεν είναι κ. Αλέκο Φλαμπουράρη;»

Διαβάστε όλες τις αποκαλύψεις του ereportaz για την υπόθεση Μαρινόπουλου:

Μήνυση βάζει «φωτιά» στο σχέδιο διάσωσης του Μαρινόπουλου

Σκάνδαλο Μαρινόπουλου: Ομολογία για εκροή εκατομμυρίων στην Βουλγαρία

Πτωχευμένος με βίλα στο… Μαϊάμι


Σχόλια