Πυρά Σουλτς κατά Σόιμπλε για την ευρω-διάσπαση στο προσφυγικό

Πυρά Σουλτς κατά Σόιμπλε για την ευρω-διάσπαση στο προσφυγικό

Στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καταλογίζει μέρος της ευθύνης για τη διάσπαση της Ευρώπης στο θέμα της προσφυγικής κρίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Σουλτς, η σημερινή στάση ορισμένων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετίζεται με τη συμπεριφορά της Γερμανίας στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

«Τώρα παίρνουμε τον λογαριασμό», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel» που θα κυκλοφορήσει αύριο, και κάνει λόγο για την «ώρα της ανταμοιβής» στις Βρυξέλλες.

«Η σκληρή στάση κάποιων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην προσφυγική κρίση δεν στρέφεται τόσο εναντίον της Άνγκελα Μέρκελ ή του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, όσο εναντίον κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων στην Βίλχελμστρασε (σσ. όπου βρίσκεται στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών)», δηλώνει ο κ. Σουλτς, και περιγράφει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως «κόκκινο πανί» για πολλούς.

Κάποιοι από την Γερμανία άσκησαν πίεση προκειμένου να πείσουν άλλους να διδαχθούν από το γερμανικό μοντέλο, συνεχίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και, αναφερόμενος στη Γαλλία, τονίζει ότι στηρίζει το αίτημα του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, για μεγαλύτερη ευελιξία στην τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

«Ο Γάλλος Πρόεδρος έχει μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι εντελώς διαφορετικά προβλήματα. Η Γαλλία χρειάζεται περισσότερη αστυνομία, δυνάμεις ασφαλείας, προσπάθειες ενσωμάτωσης (των μεταναστών)», δηλώνει ο Μάρτιν Σουλτς, αλλά διευκρινίζει ότι οι όροι θα εξακολουθήσουν να ισχύουν.

«Όταν όμως κάποιος επιμένει μόνο στην δική του ερμηνεία, εμφανίζεται γρήγορα σαν γυμνασιάρχης», καταλήγει.Σχόλια