«Πυρά» WWF κατά Καμμένου: Ντροπιαστική η φωτογραφία με τον καρχαρία

«Πυρά» WWF κατά Καμμένου: Ντροπιαστική η φωτογραφία με τον καρχαρία

Την οργή της WWF προκάλεσε ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, όπου σε φωτογραφία απεικονίζεται, μεταξύ άλλων, ο ίδιος, δίπλα από έναν σκοτωμένο καρχαρία, με τη φωτογραφία να συνοδεύεται από το σχόλιο «Ένας ένας οι μεγαλοκαρχαρίες…».

tweet

Η WWF στην ανακοίνωση που εξέδωσε σχολιάζοντας το γεγονός, κάνει λόγο για «ντροπιαστική εικόνα», ενώ καταδικάζει την ενέργεια του κ. Καμμένου, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η φωτογραφία δείχνει μια σαφή περιφρόνηση για τους νόμους προστασίας της απειλούμενης θαλάσσιας ζωής».

Διαβάστε ολόκληρη τη σχετική ανακοίνωση της WWF Ελλάς:

«Σχετικά με τον σκοτωμένο καρχαρία, η WWF διευκρινίζει ότι:

1. Πρόκειται για τον εξαβράγχιο καρχαρία (Hexanchus griseus), έναν από τους πιο κυνηγημένους στην Ελλάδα καρχαρίες, για τον οποίο δεν υπάρχει παγκοσμίως καμία καταγραφή απρόκλητης επίθεσης σε ανθρώπους.

2. Η αλιεία του εξαβράγχιου απαγορεύεται από την εθνική νομοθεσία από το 1981, με το προεδρικό διάταγμα 67/1981.

Η WWF Ελλάς εδώ και χρόνια προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη γύρω από τους πιο κυνηγημένους κυνηγούς των θαλασσών μας: τους καρχαρίες.

Η εικόνα ενός υπουργού, ο οποίος μάλιστα διετέλεσε και αρμόδιος για τα θέματα της εφαρμογής της νομοθεσίας για τη θάλασσα και ειδικότερα για την αλιεία, να καμαρώνει δίπλα σε έναν σκοτωμένο κορυφαίο του θαλάσσιου βασιλείου είναι ντροπιαστική και δεν δείχνει καμία γενναιότητα. Άσχετα από το εάν η θανάτωση του καρχαρία προήλθε από ακούσια παγίδευσή του στα στατικά δίχτυα ή ήταν εσκεμμένη ενέργεια, η φωτογραφία δείχνει μια σαφή περιφρόνηση για τους νόμους προστασίας της απειλούμενης θαλάσσιας ζωής.

Η WWF Ελλάς καταδικάζει απερίφραστα τη συγκεκριμένη ενέργεια του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου».Σχόλια