Πυραυλάκατοι στο Αγαθονήσι η νέα πρόκληση των Τούρκων!

Πυραυλάκατοι στο Αγαθονήσι η νέα πρόκληση των Τούρκων!

Οι παραβιάσεις των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων απ’ αέρος δεν συνιστούν είδηση πια, ωστόσο μερικές φορές συνδυάζουν και θαλάσσιες επιδρομές.

Αν και δεν αποσκοπεί πουθενά, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, στο πλαίσιο συμμετοχής σε άσκηση με την επωνυμία «Θαλασσόλυκος» (“DENIZ KURDU”), έστειλε το μεσημέρι της Δευτέρας, στις ανατολικές και βόρειες ακτές του Αγαθονησίου, δύο πυραυλάκατους. Παρέμειναν μάλιστα στην ελληνική θαλάσσια περιοχή 20 λεπτά.

Οι προκλήσεις αυτές στην πραγματικότητα γίνονται χωρίς λόγο, καθώς μόνο σε διπλωματικό επίπεδο παίζεται παιχνίδι γύρω τα νερά του Αιγαίου και της Κύπρου. Η τουρκική πλευρά, ωστόσο, θέλει πάντα να έχει τις ένοπλες δυνάμεις σε εγρήγορση, αυτή είναι παράδοση.

Η Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν προσεκτικά τη δραστηριότητα των Τούρκων, οι οποίες συνεχίζονται με ασκήσεις κοντά σε βραχονησίδα ανατολικά της Σαμοθράκης. Κάθε προσπάθεια του Ερντογάν είτε με πολεμικές τακτικές, είτε με ιστορικές δηλώσεις περί της Λωζάνης, να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο στην πραγματικότητα είναι μάχη δική του με την Ευρώπη και τις λοιπές μεγάλες δυάμεις και όχι με την Ελλάδα.


Σχόλια