Πυρετώδεις εργασίες στη Βουλή -Έρχονται 10 νομοσχέδια εντός του καλοκαιριού

Πυρετώδεις εργασίες στη Βουλή -Έρχονται 10 νομοσχέδια εντός του καλοκαιριού

Σε φουλ ρυθμούς αναμένεται να λειτουργήσει το καλοκαίρι η Βουλή, αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, όπως αποκάλυψε σήμερα ο πρόεδρος Νίκος Βούτσης. «Μετά την Κυριακή ανοίγουμε» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο ΠτΒ με την οποία έδωσε το στίγμα για το βαρύ νομοθετικό έργο που θα ακολουθήσει. Όπως σημείωσε, εν αναμονή της αξιολόγησης έχουν μείνει σε εκκρεμότητα περίπου 10 νομοσχέδια.

Σε συνομιλία με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε πως το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένονται σημαντικά νομοσχέδια οπως αναπτυξιακός νόμος, αδήλωτες καταθέσεις ή κοινωνική οικονομία, τα οποία έμειναν πίσω εξαιτίας του ότι έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθεί η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Ταυτόχρονα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, να μην λειτουργήσουν τα θερινά τμήματα και να συνεχιστεί κανονικά η Ολομέλεια.

Προσέθεσε δε ότι η καθυστέρηση νομοσχεδίων που ήθελε η κυβέρνηση να προχωρήσουν, εντάσσεται σε ένα κλίμα που καλλιεργούσαν ορισμένες πλευρές των δανειστών, οι οποίοι, όπως είπε, «δεν μας αφήνουν να τα φέρουμε πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου».

Αιτιολογώντας την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου λίγες μέρες πριν το Eurogroup, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι η καθυστέρηση του δεν έχει σχέση με τίποτα άλλο, πέρα από την προπαρασκευαστική διαδικασία, που όπως είπε, «είναι δύσκολη και χρονοβόρα». «Άλλο τι συμφωνούμε στο Χίλτον και άλλο τι πρέπει να αποτυπωθεί στον νόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τον «δημοσιονομικό διορθωτή», ο πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για σύνθετη διαδικασία που θα αποτυπώνει τη βούληση της κυβέρνησης για το πώς θα γίνεται. «Θα το γνωρίζουμε εγκαίρως. Υπάρχει η ιδέα, και προληπτικά η εκάστοτε κυβέρνηση ακόμα και να προλαβαίνει αυτές τις διορθώσεις. Θα λαμβάνονται μέτρα προληπτικά ώστε να μην υπάρχει ανάγκη να γίνεται» ενεργοποίηση του “κόφτη”, συμπλήρωσε.Σχόλια