Πύρινα μέτωπα σε Αιτωλοακαρνανία και Χαλκιδική

Πύρινα μέτωπα σε Αιτωλοακαρνανία και Χαλκιδική

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο δασικές πυρκαγιές από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, στην Πάλαιρο της Αιτωλοακαρνανίας, και στο Πευκοχώρι, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Η πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στις 05:30 σήμερα στην Πάλαιρο της Αιτωλοακαρνανίας, είναι και το πιο ανησυχητικό μέτωπο, ενώ στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 12 ατόμων.

Παράλληλα, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, ωστόσο, να δυσκολεύουν σημαντικά το έργο τους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Τσακάλης, αντιδήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας, είπε ότι νωρίτερα η φωτιά στην Πάλαιρο βρέθηκε κοντά σε σπίτια και μάλιστα εκκενώθηκαν δύο οικίες που κινδύνευσαν από τις φλόγες. Όπως εξήγησε, στη συνεχεία άλλαξε η κατεύθυνση του ανέμου και η φωτιά κινείται προς τη Βόνιτσα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά και την 19η Ιουλίου, η οποία πάντως δεν είχε απειλήσει κατοικίες, λόγω της έγκαιρης επέμβασης των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Καλύτερη είναι η εικόνα από το μέτωπο στο Πευκοχώρι, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, για του οποίου την ύπαρξη η πυροσβεστική ενημερώθηκε λίγο μετά τις 06:30 το πρωί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ομάδες πυρόσβεσης έχουν καταφέρει να κυκλώσουν το μέτωπο της φωτιάς, ενώ δεν απειλούνται κατοικίες.

Στο σημείο επιχειρούν 10 οχήματα της πυροσβεστικής και πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο Καναντέρ.Σχόλια