Έξι τραυματίες απο τη φωτιά στα διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο

Έξι τραυματίες απο τη φωτιά στα διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο

Φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί στον χώρο των διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο. Η πυρκαγιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης.

Έξι άτομα έχουν τραυματιστεί, ένα εκ των οποίων βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, από φωτιά που ξέσπασε σε δεξαμενή των διυλιστηρίων Ασπρoπύργου των ΕΛΠΕ το πρωί της Παρασκευής. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Θριάσειο και στο Αττικό Νοσοκομείο, ενώ η πυρκαγιά έχει αντιμετωπιστεί.

11251709_1605705766343438_73320125_n_1

Ειδικότερα, τρεις τραυματίες έχουν μεταφερθεί με εγκαύματα στο Θριάσιο και άλλοι τρεις στο Αττικό Νοσοκομείο. Ένας εκ των τραυματιών, αλβανικής καταγωγής, βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στο Θριάσιο, καθώς φέρει πολύ σοβαρά εγκαύματα.

Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση και του δεύτερου τραυματία που έχει διασωληνωθεί στο Θριάσιο, ενώ ο τρίτος φέρει ελαφρύτερα τραύματα.

Σε σοβαρή κατάσταση και οι τρεις τραυματίες που νοσηλεύονται στο Αττικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι τραυματισμοί σημειώθηκαν από έκρηξη στη διάρκεια εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν στην δεξαμενή.

11208854_1605705769676771_1860086435_n

Εργαζόμενοι στα διυλιστήρια καταγγέλουν ότι δεν ήχησε ο συναγερμός πυρκαγιάς για να απομακρυνθούν έγκαιρα οι εργαζόμενοι και ότι δεν είχαν τρόπο διαφυγής.

Με επίσημη ανακοίνωσή τους τα ΕΛΠΕ τονίζουν ότι τις εργασίες συντήρησης εκτελούσε έμπειρο συνεργείο.

«Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες» αναφέρει η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ.

11212247_1605705776343437_1641674948_n_1

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν πυκνοί μαύροι καπνοί, οι οποίοι κάλυψαν τον ουρανό της Δυτικής Αττικής.

Η εικόνα που υπάρχει είναι πως η πυρκαγιά είναι ελεγχόμενη.

Το eReportaz επικοινώνησε με τον κύριο Άγγελο Στράνη,διευθυντή εταιρικών σχέσεων, ο οποίος τόνισε:

«Γύρω στις 8:20 το πρωί, υπήρξε ένα περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγγαταστάσεων διυλιστηρίων Ασπροπύργου, κατά την διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης, από μια έμπυρη Ελληνική εργολαβική εταιρία. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από της υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, καθώς λήφθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας, το πρόβλημα όμως είναι ότι κατά την διάρκεια του περιστατικού, είχαμε 6 τραυματίες, από τους οποίους η κατάσταση υγείας του ενός είναι σοβαρή, όλη μας η έννοια είναι για τους ανθρώπους. Ο βαριά τραυματισμένος, αντιμετωπίζει σοβαρά εγκαύματα, ενώ δεν έχουμε εκ νέου εξελίξεις για την κατάσταση του, οι υπόλοιποι ξεπέρασαν τον κίνδυνο».Σχόλια