Πιθανή η συνάντηση των Θεσμών με υπουργούς

Πιθανή η συνάντηση των Θεσμών με υπουργούς

Με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συναντήθηκε στις 4 το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα ανοιχτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης. Παράλληλα, είναι προγραμματισμένη για τις 5 και σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια συλλέγουν στοιχεία για την υστέρηση στην είσπραξη των φόρων, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, αλλά και για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, που περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν πως αν οι απεσταλμένοι των θεσμών ζητήσουν να δουν τους υπουργούς, θα τους δουν, ωστόσο αποκλείουν αντίστοιχη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Σημειώνεται ότι αν και σήμερα στην Αθήνα θα έπρεπε να βρίσκονται και οι τέσσερις απεσταλμένοι των θεσμών (Ντέκλαν Κοστέλο της ΕΕ, Ράσμους Ρέφερ της ΕΚΤ, Νίκολα Τζιαμαρόλι του ESM και Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ), τελικώς η κ. Βελκουλέσκου ανέβαλε το ταξίδι της, πιθανότατα για αύριο Πέμπτη.

Η άφιξή της θα σηματοδοτήσει την έναρξη της πραγματικής διαπραγμάτευσης, επί των στοιχείων που συλλέγουν τα τεχνικά κλιμάκια από τα υπουργεία.

Σχόλια