Πιθανή παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή για προσφυγικό & αγροτικό

Πιθανή παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή για προσφυγικό & αγροτικό

Παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συνεχίζεται η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τη Δημόσια Διοίκηση, αναμένεται – σύμφωνα με πληροφορίες – να κάνει το βράδυ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με σκοπό να «ανοίξει τα χαρτιά του» αναφορικά με τη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί τόσο στο προσφυγικό, όσο και στο αγροτικό και την αξιολόγηση, ενώ δεν αποκλείεται να εξαγγείλει Σύσκεψη Πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με πιο πιθανό ενδεχόμενο τη σύγκλησή της πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 6 Μαρτίου.

Τόσο η σύγκληση όσο και η ημερομηνία που θα διεξαχθεί συζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εν τω μεταξύ, το Μαξίμου αναμένει την έκβαση της διάσκεψης στην Αυστρία, με δεδομένη την χθεσινή αναφορά του Ολλανδού πρωθυπουργού και προεδρεύοντα στην ΕΕ, Μαρκ Ρούτε, ότι υπήρξε παρέμβαση στην αυστριακή κυβέρνηση να μη προβεί σε μονομερείς ενέργειες που θα φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση ένα άλλο κράτος – μέλος και συγκεκριμένα την Ελλάδα.

Τα τελευταία 24ωρα, η ελληνική κυβέρνηση σε όλες τις επαφές που έκανε και κάνει επισημαίνει ότι η λύση βρίσκεται στην Τουρκία. Παράλληλα, η Αθήνα προσπαθεί να διαχειριστεί – αντιμετωπίσει τα επιχειρησιακά προβλήματα που θέτει η Τουρκία για τη ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο κ. Τσίπρας για τον σκοπό αυτό να έχει σήμερα τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους ηγέτες.

Όλα τα παραπάνω θέματα θα συζητηθούν εκτενώς μεταξύ των υπουργών Εσωτερικών των κρατών – μελών αύριο Πέμπτη στις Βρυξέλλες.Σχόλια