Πιθανότατα Σύροι οι 71 νεκροί μετανάστες που βρέθηκαν σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό στην Αυστρία

Πιθανότατα Σύροι οι 71 νεκροί μετανάστες που βρέθηκαν σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό στην Αυστρία

Πιθανότατα Σύροι ήταν οι 71 μετανάστες, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν σε κατάσταση αποσύνθεσης μέσα σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό σε εθνική οδό της Αυστρίας, ανάμεσα τους και τέσσερα παιδιά, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Αναλυτικότερα, ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας, είναι 59 άνδρες, 8 γυναίκες και 4 παιδιά, μεταξύ τους ένα κοριτσάκι ηλικίας ενός έως δύο ετών, και τρία αγόρια ηλικίας 8, 9 και 10 ετών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι βρέθηκαν συριακά ταξιδιωτικά έγγραφα και «πιθανόν» όλοι τους ήταν Σύροι πρόσφυγες, ενώ ανακοίνωσε ότι έχουν γίνει συλλήψεις για την υπόθεση στην Ουγγαρία.

Παράλληλα σήμερα, η ουγγρική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε στο πλαίσιο της έρευνας δύο Βούλγαρους και έναν Αφγανό, οι οποίοι πιστεύεται ότι ανήκουν σε δίκτυο παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

Ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες είναι Βούλγαρος λιβανέζικης καταγωγής, ο οποίος φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του φορτηγού. Οι άλλοι δύο είναι «σχεδόν βέβαιο ότι είναι οι οδηγοί» του φορτηγού, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουγγρικής αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι το φορτηγό, που έφερε ουγγρικές πινακίδες κυκλοφορίας, βρέθηκε χθες σε χώρο στάθμευσης εθνικής οδού στην ανατολική Αυστρία, όχι μακριά από τα σύνορα με την Ουγγαρία. Οι σοροί των 71 μεταναστών ήταν σε αποσύνθεση και ομάδες έμπειρων ιατροδικαστών εργάστηκαν όλη τη νύχτα ώστε να τις απομακρύνουν από το φορτηγό.

Εν τω μεταξύ στη Μεσόγειο, τουλάχιστον 82 μετανάστες από τη Λιβύη πνίγηκαν όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 300 μετανάστες βυθίστηκε χθες. Το σκάφος είχε αναχωρήσει από τη Ζουάρα της Λιβύης, και μέχρι στιγμής δεκάδες άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Στην Ιταλία, η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει θέσει υπό κράτηση 10 υπόπτους για τα αδικήματα της πολλαπλής ανθρωποκτονίας και παροχής βοήθειας σε παράνομη διακίνηση μεταναστών.Σχόλια