Πλήρωσε ακριβά την Ελλάδα ο γαμπρός του Κλίντον

Πλήρωσε ακριβά την Ελλάδα ο γαμπρός του Κλίντον

Οι τεράστιες ζημιές (-48%) που κατέγραψε το fund του κ. Mark Mezvinski στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Wall Street Journal, απέδειξαν ότι δεν μπορείς να «τρέξεις» ένα hedge fund από την Νέα Υόρκη με 10 brokers και μια ελληνική χρηματιστηριακή.

Σε επιστολή του προς τους επενδυτές, ο γαμπρός του Κλίντον τους ειδοποίησε για τις απώλειες σε ένα fund που είχε στοιχηματίσει στην ελληνική ανάκαμψη.

Ο κ. Mezvinski -ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ένας σκληρός γιάπης από όλους όσοι τον συνάντησαν στην Αθήνα- δεν κατάφερε να έχει επιτυχία στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας πως δεν μπορείς να παίζεις την πιο κερδοσκοπική αγορά από χιλιάδες μίλια μακριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Eaglevale Partners είχε συνεργασία με ελληνική χρηματιστηριακή και έδινε εντολές από τη Νέα Υόρκη.

Η απόσταση και οι λανθασμένες εκτιμήσεις από την πλευρά των Αμερικανών διαχειριστών οδήγησαν σε απώλειες, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς το κακό κλίμα που επικράτησε στο ελληνικό χρηματιστήριο από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όταν ρωτάς, για παράδειγμα, από την Νέα Υόρκη, αν αγοράστηκαν τραπεζικές μετοχές και το κλίμα έχει αλλάξει μέσα σε μισή ώρα, τότε είναι αναπόφευκτο να μην γράψεις ζημιές…

Πηγή: newmoney.grΣχόλια