Πλειστηριασμοί ακόμα και για χρέη αξίας 500€!

Πλειστηριασμοί ακόμα και για χρέη αξίας 500€!

Περισσότεροι από 16.300 πλειστηριασμοί ακινήτων, ανάμεσά τους και πρώτες κατοικίες, προγραμματίζονται μέχρι το τέλος του 2016. Ο υπουργός Εσωτερικών, πάντως, Παναγιώτης Κουρουμπλής, δεσμεύτηκε πως καμία πρώτη κατοικία δεν θα βγει σε πλειστηριασμό για χρέη στο δημόσιο.

Σύμφωνα όμως με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προγραμματίζει περισσότερους από 16.300 πλειστηριασμούς ακίνητης περιουσίας, ακόμη και ακινήτων που προορίζονται για πρώτη κατοικία μέχρι το τέλος του 2016. Οι πλειστηριασμοί αυτοί θα αφορούν σε χρέη πολιτών που δεν εξυπηρετούν ή δεν έχουν ρυθμίσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους στο δημόσιο.

Πρόκειται, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, για διαμερίσματα και επαγγελματικούς χώρους που θα βγουν στο «σφυρί» με τιμές πρώτης προσφοράς ακόμη και κάτω των 30.000 ευρώ, ενώ οι οφειλές των ιδιοκτητών τους μπορεί να ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ! Για μικρού και μεσαίου ύψους οφειλές προς το Δημόσιο, οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ προτιμούν τα πιο γρήγορα και πιο «αποτελεσματικά» μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των κατασχέσεων σε καταθέσεις και εισοδήματα των οφειλετών. Τα μέτρα αυτά υπερβαίνουν τις 750.000.

Σημειώνεται πως βάσει της νομοθεσίας, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το ελάχιστο ποσό οφειλής για το οποίο μπορούν να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης είναι τα 500 ευρώ. Στην πράξη όμως το μέτρο της κατάσχεσης και του πλειστηριασμού ακινήτου λαμβάνεται σε περίπτωση που το χρέος υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.

 Σχόλια