Πλειστηριασμοί: Εντάσεις στο Ειρηνοδικείο Αθηνών – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε!» (φωτό & βίντεο)

Πλειστηριασμοί: Εντάσεις στο Ειρηνοδικείο Αθηνών – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε!» (φωτό & βίντεο)

Εντάσεις σημειώθηκαν νωρίτερα το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, όπου είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 50 μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», του ΕΠΑΜ, της Λαϊκής Ενότητας, της Πλεύσης Ελευθερίας, καθώς και ενώσεις πολιτών ενάντια στους πλειστηριασμούς.

2

Οι διαμαρτυρόμενοι είχαν αναρτήσει πανό διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης, και κατήγγειλαν την παρουσία συμβολαιογράφου, χωρίς τη σχετική άδεια από τον συμβολαιογραφικό σύλλογο που απέχει από τους πλειστηριασμούς, καθώς και την παρουσία εκπροσώπου τράπεζας στη διαδικασία.

Οι τόνοι ανέβηκαν στις αίθουσες 9 και 11 του Ειρηνοδικείου όπου βρίσκονταν οι διαμαρτυρόμενοι και κάποια στιγμή, ένας εξ αυτών φώναξε στη συμβολαιογράφο: «Θα πρέπει να ντρέπεσαι!».

«Εσύ να ντρέπεσαι» του απαντά η συμβολαιογράφος και ο εριστικός διάλογος που καταγράφηκε σε βίντεο συνεχίζεται μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

«Κουνάς και το κεφάλι, παλιοκοράκι» συμπληρώνει ο διαμαρτυρόμενος που προσπαθεί να σταματήσει τη διαδικασία του πλειστηριασμού ενώ ένας άλλος αλληλέγγυος διαβάζει αποσπάσματα από το Σύνταγμα. «Θα με σέβεσαι», προσθέτει, θέλοντας να σταματήσει τη συμβολαιογράφο.

1

Σημειώνεται πως για αυτή την ώρα είχαν προγραμματιστεί πλειστηριασμοί εμπορικών ακινήτων και αυτοκινήτων. Παρά το γεγονός ότι η συμβολαιογράφος εξήγησε πως δεν πρόκειται να πλειστηριαστεί κάποια πρώτη κατοικία υπήρχε αγωνία για έναν δανειολήπτη το σπίτι του οποίου έχει βγει σε πλειστηριασμό.

Τελικά, και σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, οι διαμαρτυρόμενοι κατάφεραν να αναγκάσουν τον συμβολαιογράφο σε αποχώρηση, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί ο πλειστηριασμός.

3

Με πληροφορίες από: protothema.gr & newsit.gr

Πηγή φωτογραφιών & βίντεο: protothema.gr & newsit.gr
Σχόλια