Πλήθος κόσμου στο 5ο Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου – Πατατομαγειρέματα, κέφι & χορός στο «μενού»!

Πλήθος κόσμου στο 5ο Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου – Πατατομαγειρέματα, κέφι & χορός στο «μενού»!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το 5ο Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου, με διοργανωτές την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου – ΑΕΣ Α.Ε., τον Πολιτιστικό Οικολογικό Σύλλογο Αγίου Αρσενίου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

2

Πλήθος κόσμου, ντόπιοι αλλά και επισκέπτες του νησιού, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικά «πατατομαγειρέματα» στο φεστιβάλ που έχει ως στόχο την ανάδειξη της Ναξιώτικης πατάτας που αποτελεί πιστοποιημένο προϊόν (ΠΓΕ) που παράγεται και τυποποιείται στο νησί, καθώς και τη διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής με τη γαστρονομία, τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

4

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων Αγίου Προκοπίου και Αγίας Άννας προσέφεραν φαγητό για τους παρευρισκόμενους (17 διαφορετικές γεύσεις πατάτας), οι οποίοι απόλαυσαν πεντανόστιμες λιχουδιές, ενώ δεν έλειψε η μουσική, το κέφι και ο χορός.

5

Στο φεστιβάλ έδωσε το παρών και ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ευάγγελος Αποστόλου, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Νίκος Στουπής, καθώς επίσης και βουλευτές του νομού, κ.κ. Μανιός, Συρμαλένιος, Συρίγος και Βρούτσης.

1Σχόλια