Πογέτ: «Να γίνουμε η πρώτη ομάδα που θα νικήσει τον Ολυμπιακό»

Πογέτ: «Να γίνουμε η πρώτη ομάδα που θα νικήσει τον Ολυμπιακό»

Δεν προβληματίζει τον Γκουστάβο Πογέτ η ήττα απ’ τον Ατρόμητο την περασμένη αγωνιστική, ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αφού, όπως τόνισε, το μοναδικό που έχει σημασία είναι η κατάσταση που θα βρεθεί η ομάδα του την ημέρα του παιχνιδιού.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ τόνισε την θέληση των κιτρινόμαυρων να πανηγυρίσουν τη νίκη στο ματς, ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία του κόσμου.

Αναλυτικά όσα είπε στην Nova:
Για την ήττα απ’ τον Ατρόμητο: «Προσωπικά η ήττα που είχαμε στο τελευταίο ματς δεν με προβληματίζει. Αυτά συμβαίνουν άλλωστε στο ποδόσφαιρο. Ξέρουμε ότι δεν παίξαμε καλά. Το είπαμε άλλωστε. Στα ντέρμπι δεν έχει σημασία το προηγούμενο παιχνίδι αλλά η μέρα του ντέρμπι»

Για την βαθμολογική διαφορά με τον Ολυμπιακό: «Έχω μια αρχή. Πιστεύω ότι βαθμολογικός πίνακας συνήθως δε λέει ψέματα. Οι ομάδες που είναι κάτω απ’ τον πρώτο θέλουν πάντα να τον νικήσουν κι έτσι κι εμείς θα μπούμε στο γήπεδο μόνο για να νικήσουμε».

Για τις σκέψεις του για το σχήμα που θα παρατάξει: «Δεν θα έχουμε ιδιαίτερες αλλαγές στην ενδεκάδα και θα παίξουν όσοι είναι σε καλύτερη κατάσταση. Εμείς σεβόμαστε τον Ολυμπιακό και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας για να γίνουμε η πρώτη ομάδα που θα τους νικήσει φέτος».

Για το πώς πρέπει να παρουσιαστεί η ομάδα του στο γήπεδο: «Συμφωνώ με την άποψη ότι τέτοιοι αγώνες είναι για “άντρες”. Νομίζω όμως ότι τόσο ο προπονητής όσο και οι παίκτες πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για να είναι έτοιμοι μέσα στο παιχνίδι. Τώρα κατά τη διάρκεια του αγώνα το τι θα βγει εξαρτάται και από τη μέρα. Το θέμα νοοτροπίας, όμως, και το πως θα μπουν οι παίκτες στο γήπεδο γι’ αυτό το ματς δε χρειάζεται να το ενισχύσουμε, γιατί όλοι περιμένουν πως και πως να παίξουν σε μια τέτοια αναμέτρηση».

Για την πίεση που θα ασκήσει στον αντίπαλο ο κόσμος της ΑΕΚ: «Ίσως υπάρχει κόσμος που πιστεύει ότι οι ποδοσφαιριστές σκέφτονται τα συμβόλαια, ή τα αυτοκίνητα, ή τα σπίτια. Οι επαγγελματίες όμως ποδοσφαιριστές ζουν για τέτοια παιχνίδια. Μας δίνει μεγάλη χαρά ο κόσμος που θα έρθει για να μας στηρίξει και θέλουμε να του πούμε ότι αυτοί που θα παίξουν θα θέλουν να κερδίσουν με κάθε τρόπο».

Πηγή ΣΠΟΡ ΦΜΣχόλια