Πόλεμο λάσπης εναντίον του καταγγέλλει ο Στουρνάρας: Δεν παρεμπόδισα την έρευνα για τη σύζυγό μου

Πόλεμο λάσπης εναντίον του καταγγέλλει ο Στουρνάρας: Δεν παρεμπόδισα την έρευνα για τη σύζυγό μου

Στην αντεπίθεση περνάει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος με ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για «παραληρηματικού τύπου δημοσιεύματα», διαψεύδει κατηγορηματικά ότι παρενέβη ή ότι παρεμπόδισε, τώρα ή στο παρελθόν, οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου και της συζύγου του, όπως και στον τρόπο απόκτησής τους, ο ίδιος παραπέμπει στις σχετικές δηλώσεις πόθεν έσχες, ενώ επισημαίνει ότι τα έργα στα οποία αναφέρονται τα δημοσιεύματα, κατοχυρώθηκαν στην εταιρεία της συζύγου του, πριν γίνει υπουργός και κατόπιν διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού.

«Κάποιοι αισθάνονται ότι απειλούνται ή ότι χάνουν προνόμια που δολίως είχαν αποκτήσει. Καιρός είναι να αντιληφθούν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Διοικητής της μένουν έξω από πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες και ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, όσο δυσάρεστο και αν είναι αυτό για ορισμένους, τονίζει ο κ. Στουρνάρας.

Προειδοποιεί τέλος ότι «όσοι επιμείνουν σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης να γνωρίζουν ότι το επόμενο ραντεβού τους θα είναι με τη Δικαιοσύνη», στην οποία η οικογένεια του έχει ήδη προσφύγει.

Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική ανακοίνωση:

«Με αφορμή σημερινά, παραληρηματικού τύπου, δημοσιεύματα, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας:

1. Διαψεύδει κατηγορηματικά ότι παρενέβη ή ότι παρεμπόδισε τώρα ή στο παρελθόν οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του.

2. Τα έργα που αναφέρονται στα παραληρηματικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα κατακυρώθηκαν στην εταιρεία της συζύγου του πολύ πριν αυτός γίνει υπουργός και έπειτα από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό.

3. Τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου καθώς και της συζύγου του, όπως και ο τρόπος απόκτησής τους, περιλαμβάνονται αναλυτικά στις δηλώσεις ‘’πόθεν έσχες’’ που υποβάλλει ανελλιπώς από τότε που υπηρετεί σε θέσεις ευθύνης.

Κάποιοι αισθάνονται ότι απειλούνται ή ότι χάνουν προνόμια που δολίως είχαν αποκτήσει. Καιρός είναι να αντιληφθούν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Διοικητής της μένουν έξω από πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες και ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, όσο δυσάρεστο και αν είναι αυτό για ορισμένους.

Όσοι επιμείνουν σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης να γνωρίζουν ότι το επόμενο ραντεβού τους θα είναι με τη Δικαιοσύνη, στην οποία άλλωστε η οικογένεια του κ. Διοικητή έχει ήδη καταφύγει με αγωγές και μηνύσεις».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού «Hot Doc», η Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, επί υπουργίας του κ. Στουρνάρα, λάμβανε συστηματικά διάφορες δουλειές από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον ΕΟΦ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι ενώ οι σχετικές συμβάσεις αποτελούσαν αντικείμενο έρευνας, ουδέποτε βρέθηκαν τα επίσημα πορίσματα, τα οποία εξακολουθούν να αγνοούνται μέχρι και σήμερα, γεγονός που οδήγησε – σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα – στην έρευνα των γραφείων της εταιρείας της κ. Νικολοπούλου.

«Συνολικά τέσσερις έρευνες, που συμπεριλάμβαναν την κυρία Στουρνάρα ως ερευνώμενο πρόσωπο ή την αφορούσαν αποκλειστικά σε σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ, φαίνεται να έχουν χαθεί ή ματαιωθεί, όσο ο σύζυγός της είναι υπουργός» καταλήγει το δημοσίευμα.

Σχόλια