Πόλεμος δικηγόρων- Κατρούγκαλου για την γραβάτα!

Πόλεμος δικηγόρων- Κατρούγκαλου για την γραβάτα!

Την έντονη αντίδραση του δικηγορικού κόσμου προκάλεσε η δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου, για το ασφαλιστικό πως «θα τα πάρουμε από αυτούς με τη γραβάτα και το μαντιλάκι, σαν εμένα. Και από αυτούς θα πάρουμε 20%».

Σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου αναφέρει:

«Πρέπει να ξέρετε κ. Υπουργέ, ως δικηγόρος, ότι η γραβάτα είναι ένδυμα που υποδηλώνει σεβασμό στο Δικαστήριο και δεν έχει καμία συνάρτηση με την οικονομική κατάσταση του καθ’ ενός.

Είναι απορίας άξιο, πώς δεν αντιλαμβάνεσθε, ότι χιλιάδες συνάδελφοί σας λόγω των νομοθετικών πρωτοβουλιών σας έχουν φτάσει σε απόγνωση αδυνατούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες, αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ΔΕΗ, ακόμη και τις υποχρεώσεις που αφορούν τις οικογένειές τους. Η ανωτέρω διατύπωση αποτελεί αήθη επίθεση στο δικηγορικό σώμα, διότι γνωρίζετε ότι όλοι οι δικηγόροι φορούν γραβάτες.

Η ανωτέρω έκφραση αποτελεί εμπαιγμό όλων μας, δείχνει έλλειψη σεβασμού στο δικηγορικό κίνημα και καταδεικνύει για άλλη μια φορά την ανάγκη να παραιτηθείτε από το αξίωμά σας.
Εάν έχετε αυτογνωσία, ότι πρέπει να τα πάρετε από ανθρώπους σαν και εσάς που έχουν απολαβές από κυβερνητικές και βουλευτικές θέσεις αφορά εσάς και όχι εμάς.

Πλέον έχετε οδηγήσει τον κλάδο μας σε απόγνωση και ολοκληρωτική καταστροφή. Να γνωρίζετε, ότι δεν θα συναινέσουμε ποτέ στο τέλος μας που προδιαγράφεται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Δεν αγωνιστήκαμε τόσους μήνες για το τίποτα. Από εδώ και πέρα οι κινητοποιήσεις μας θα ενταθούν ακόμη και να ψηφιστεί το εν λόγω νομοσχέδιο.

Θα αντισταθούμε μέχρι τέλους προκειμένου να διαφυλάξουμε το δικηγορικό επάγγελμα και την ζωή μας.

Υ.Γ.: Περιμένουμε με αγωνία επόμενη νομοθετική σας πρόταση για καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων με βάση τη γραβάτα».Σχόλια