«Πόλεμος» Φίλη- Μητσοτάκη

«Πόλεμος» Φίλη- Μητσοτάκη

Την απάντηση του στον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με δελτίο Τύπου. Στο σχετικό κείμενο ο υπουργός παιδείας κατηγορεί τον Πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν έχει συναίσθηση της πραγματικότητας.

Αναλυτικά ο κ. Φίλης γράφει: «Στον χαιρετισμό μου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, στο 10ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αφού, απαρίθμησα τις διαφορές της δικής μας Αριστεράς με το νεοφιλευθερισμό και τη δεξιά κάθε μορφής, διατύπωσα, την πολιτικά αυτονόητη θέση, ότι, μπροστά σε προβλήματα που μπορεί να κρίνουν για δεκαετίες την πορεία της χώρας και τις τύχες εκατομμυρίων Ελλήνων, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για συγκλίσεις, ακόμη και συναινέσεις, με δυνάμεις του συντηρητικού χώρου.

Αντί πολιτικής απάντησης, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Μητσοτάκης, δήλωσε, ότι, ο κακός ήχος της μεγαφωνικής εγκατάστασης τον εμπόδισε να ακούσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Εύχομαι, για το καλό της χώρας και της παράταξης που εκπροσωπεί, το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη να είναι μόνο ακουστικό. Κι όταν, σε λίγες μέρες έρθει το τέλος της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, με μια συμφωνία που θα κλείνει την αξιολόγηση και θα βελτιώνει κατά το δυνατόν τη θέση της χώρας μας, να μην εκδηλωθούν ανάλογα «προβλήματα», που θα τον εμποδίσουν και πάλι να αντιληφθεί την πραγματικότητα».Σχόλια