Πόλεμος για τα «μάτια» του Βγενόπουλου: Εισαγγελέας καταγγέλλει παρέμβαση στο έργο της

Πόλεμος για τα «μάτια» του Βγενόπουλου: Εισαγγελέας καταγγέλλει παρέμβαση στο έργο της

Μια ανήκουστη για τα ελληνικά δεδομένα, καταγγελία εις βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κατέθεσε η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, με ριπές περί ευθείας παρέμβασης του αναπληρωτή υπουργού στο έργο της, με χρήση μάλιστα απειλών απέναντι της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα από την εφημερίδα «Το Βήμα», η εισαγγελική λειτουργός,  αναφέρει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος προσπάθησε να παρέμβει στο έργο της, αναφορικά με την υπόθεση Βγενόπουλου, που τέθηκε στο αρχείο. Η κ. Τσατάνη κατέθεσε σε έγγραφη αναφορά την καταγγελία της προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία της η δικαστικός:

«Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, σε συμβουλευτικό δήθεν ύφος, μου συνέστησε εκ νέου να επιστρέψω τη δικογραφία που χειρίζομαι «παράνομα» στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς και άμεσα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα ξεσπάσει σε βάρος μου άγριος πόλεμος. Χαρακτηριστικά δε, τόνισε ότι έχω στα χέρια μου…ένα απόστημα που θα σκάσει σε βάρος μου… και για να κάνω Χριστούγεννα με την οικογένειά μου»,

Η Γεωργία Τσατάνη, , στις 22 Φεβρουαρίου 2016 σε έγγραφη αναφορά της προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εξιστορεί ένα πρωτοφανές για τα δικαστικά χρονικά «γαϊτανάκι  πιέσεων» που, όπως υπογραμμίζει, δέχθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ζητώντας της να επιστρέψει τη δικογραφία στην Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς.

Το ΒΗΜΑ - εισαγγελέας - βουλευτής - Ανδρέας Βγενόπουλος - ρεπορτάζ

Όπως καταγγέλλει η ίδια, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, της ανέφερε ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς σκόπευε να προβεί σε διώξεις για την εν λόγω υπόθεση.

Η δικαστικός στην ίδια αναφορά σημειώνει για τον κ. Παπαγγελόπουλο ότι  «πιεστικά μου εζήτησε να επιστρέψω τη δικογραφία εις την εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, από την οποία, όπως μου εδήλωσε, παρανόμως ενεργώντας την αφήρεσα, για να ευνοήσω εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα. (…) Τότε εξέφρασα την απορία μου για το γεγονός γνώσεως υπ’ αυτού της εκ των προτέρων δικανικής κρίσεως της εισαγγελέως Διαφθοράς».

Εν συνεχεία αφού η εισαγγελική λειτουργός αρνήθηκε να επιστρέψει την επίμαχη δικογραφία, δέχθηκε απειλές ακόμα και για την οικογένειάς της.

Όπως γράφει«κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, σε συμβουλευτικό δήθεν ύφος, μου συνέστησε εκ νέου να επιστρέψω τη δικογραφία που «χειριζόμουν παράνομα» στην Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς και άμεσα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα ξεσπάσει σε βάρος μου άγριος πόλεμος. Χαρακτηριστικά δε, τόνισε ότι έχω στα χέρια μου… ένα απόστημα που θα σκάσει σε βάρος μου… και για να κάνω Χριστούγεννα με την οικογένειά μου».

Η θέση του Παπαγγελόπουλου

dioikhths

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε στο ΒΗΜΑ, «μία ιδιωτική συνομιλία μου με την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη σε μία συνάντηση που έγινε με παράκληση της ιδίας τείνει να ποινικοποιηθεί με πρωτοβουλία της. Για τη δικογραφία Βγενόπουλου της είπα πράγματι, ότι η νομική μου άποψη ήταν ότι δεν έπρεπε να αφαιρεθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς και ότι έπρεπε να την επιστρέψει.Ποτέ δεν μπήκα στην ουσία της υπόθεσης και ποτέ δεν την ρώτησα για την κρίση της».

Ενώ διαψεύδει ότι απείλησε την εισαγγελική λειτουργό.

Νέα ανακοίνωση Παπαγγελόπουλου

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, σε νέα δήλωσή του σχετικά με το δημοσίευμα αναφέρει:

«Η διαπλοκή ψυχορραγεί και παραληρεί. Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού για αυτήν παίζει τα ρέστα της. Η κα Τσατάνη παραδέχεται στην ανακοίνωση της ότι με επισκέφθηκε στο γραφείο μου, με δική της πρωτοβουλία. Εντυπωσιακά αστείο είναι ότι σαν αιτία της επίσκεψης της, επικαλείται δηλώσεις που δεν είχα κάνει ακόμα, αλλά έκανα 15 μέρες μετά τη συνάντηση μας. Η αλήθεια είναι ότι με επισκέφθηκε για την συμβουλεύσω και να τη βοηθήσω. Ενεργώντας πάντα θεσμικά έχω στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση για να τον ενημερώσω και να ενημερωθούν στη συνέχεια και οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Με την επιστολή αυτή απαντάω σε όσα ισχυρίζεται η κα Τσατάνη. Την Δευτέρα, που θα δημοσιοποιηθεί η επιστολή, θα βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σε βάρος της καταγγέλλουσας διατάχθηκε έρευνα…

areios_pagos_thanou_bgenop

Πριν από λίγες ημέρες και αφού η Γεωργία Τσατάνη είχε καταθέσει την αναφορά με την καταγγελία, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα σε βάρος της δικαστικού λειτουργού από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου. Οι δικαστικές πηγές άφηναν αιχμές ότι είναι πρωτόγνωρο να διενεργεί την έρευνα η ίδια η πρόεδρος του Αρείου Πάγου καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις συνηθίζεται η ανάθεση σε άλλο πρόσωπο.Σχόλια