«Πόλεμος» κομμάτων για τη «βουτιά» του Χρηματιστηρίου

«Πόλεμος» κομμάτων για τη «βουτιά» του Χρηματιστηρίου

Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, μετά τη «βουτιά» στο Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα.

«Ο κ. Κουμουτσάκος δεν έχει προφανώς υπ’ όψιν του τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία καταγράφουν ιστορικά χαμηλά 16μήνου, στη σκιά οικονομικών και πολιτικών συγκυριών παγκοσμίου βεληνεκούς», σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά, τονίζοντας ότι η πτώση που κατεγράφη στο Χρηματιστήριο Αθηνών «επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μας».

Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε ακόμη λόγο για «αίσθηση διογκούμενης πολιτικής αβεβαιότητας, που η ίδια η κυβερνητική πλειοψηφία προκαλεί» και κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα πορεία και πολιτική. «Ειδάλλως, αναλαμβάνει βαριές ευθύνες απέναντι στη χώρα και τον Ελληνικό λαό», προειδοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Όσο κι αν ο κ. Κουμουτσάκος επιθυμεί να αποδώσει την παγκόσμια χρηματιστηριακή αναταραχή στην ελληνική κυβέρνηση, φοβούμαστε ότι η πραγματικότητα και η κοινή λογική τον διαψεύδουν», αναφέρει από πλευρά τους το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Καλεί επίσης τον κ. Κουμουτσάκο «να είναι πιο προσεκτικός» και τονίζει ότι η κυβέρνηση εργάζεται σταθερά για την ανάκαμψη και σταθερότητα της οικονομίας.

«Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία παλινωδεί χωρίς σχέδιο, επικρατεί στη χώρα κλίμα ανασφάλειας αβεβαιότητας και έλλειψης εμπιστοσύνης, ενώ την ίδια στιγμή υπουργοί της φλερτάρουν με ηρωικές εξόδους για μια ακόμη φορά», σχολιάζει από μεριάς του το ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, «το Χρηματιστήριο έκλεισε σήμερα κάτω και από το χαμηλό της 4ης Ιουνίου 2012 όταν η χώρα βρισκόταν στη δίνη των διπλών εκλογών, με την πτώση στις μετοχές των Τραπεζών να παίρνει δραματικό χαρακτήρα».
«Από τις αρχές του έτους η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών υποχώρησε κατά 60%» επισημαίνει ακόμη το ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενο σε «τρομακτική ζημιά του Δημοσίου και των Ελλήνων φορολογούμενων, που επήλθε με την χαριστική παραχώρηση των τραπεζών σε ξένα funds».

Σημειώνεται ότι ο ΓΔΤ του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε σήμερα με απώλειες -7,87%, στις 464,23 μονάδες, και με τον τζίρο να ανέρχεται στα 97,59 εκατ. ευρώ.Σχόλια