Πόλεμος μεταξύ Γερασιμίδου- Φωτίου για τα κουπόνια χαμηλοσυνταξιούχων: «Με €200 μετρητά θα μας καταστρέφατε»

Πόλεμος μεταξύ Γερασιμίδου- Φωτίου για τα κουπόνια χαμηλοσυνταξιούχων: «Με €200 μετρητά θα μας καταστρέφατε»

Ανοιχτή επιστολή στην αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, όπου σχολιάζει τα σχέδια της κυβέρνησης να στηρίξει όσους έχουν υποστεί απώλειες στα εισοδήματά τους και τις συντάξεις τους με προπληρωμένες κάρτες, έστειλε η πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου.

Η κυρία Γερασιμίδου σχολιάζει την αναφορά της κυρίας Φωτίου για να υπερασπιστεί τη συγκεκριμένη πρακτική ότι «οι παροχές σε χρήμα θα σε καταστρέψουν» κοινοποιώντας μιας επιστολή μιας «Γυναίκας με ελαχιστο εγγυημένο εισόδημα».

Διαβάστε την επιστολή της Ελένης Γερασιμίδου:

από Γυναίκα με Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Έχεις δίκιο Θεανώ μου! Συγγνώμη που δε σε αποκαλώ με τον τίτλο σου, αλλά σε νιώθω τόσο οικεία. Είσαι μια από μας! Έχεις δίκιο, το βροντοφωνάζω!

Αν μας δώσεις 200 ευρώ σε μετρητά θα μας καταστρέψεις. Διότι εγώ που είμαι μαθημένη από πάντα στον καπνιστό σολομό, το ροκφόρ και το μπρι, θα τα ξοδέψω μεμιάς στο ντελικατέσεν της γειτονιάς και θα μείνω και χρεωμένη. Ενώ τα 70 που μου δίνεις για νοίκι καλύπτουν τεράστιο ποσοστό του μισθώματος της χαμοκέλας μου. Τα δε άλλα 70 σε προπληρωμένη κάρτα για ρύζι, πατάτες, μακαρόνια, φτερούγες κοτόπουλου, μισό κιλό κιμά λάπα, ένα τέταρτο κιλό φέτα προσφοράς, κανά γιαούρτι και γάλα είναι υπεραρκετά για έναν ολόκληρο μήνα!

Αλήθεια, με τα 10 που περισσεύουν να πληρώσω ένα μέρος του ΕΝΦΙΑ για το χέρσο που έχω στο χωριό ή να τ’ αφήσω για την ανάκαμψη;

Σε ρωτώ γιατί ανέκαθεν μου έδινες τις καλύτερες λύσεις. Βέβαια, με τα γεμιστά που πρότεινες πέρυσι ξόδεψα κάτι παραπάνω σε ρεύμα και έπαθα και μια δυσκοιλιότητα από το πολύ ρύζι. Γι’ αυτό συγχώρα με λίγο αν σε απασχόλησα. Η δυσκοιλιότητα δημιουργεί απρόβλεπτες αντιδράσεις.

Για την «αντιγραφή»

Ελένη Γερασιμίδου (συνταξιούχος ηθοποιός)

 Σχόλια