«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τους πλειστηριασμούς

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τους πλειστηριασμούς

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία αναφορικά με το θέμα των πλειστηριασμών, σε μια κόντρα που συνεχίζεται μέσω ανακοινώσεων και δηλώσεων.

Νωρίτερα, η ΝΔ σε ανακοίνωσή της σχολίαζε το σχεδιαζόμενο πάγωμα των πλειστηριασμών ως κίνηση περιορισμού των εσωκομματικών αντιδράσεων, εν όψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας έντονη αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου που απάντησε κάνοντας λόγο για ψέματα, λάσπη και κινδυνολογία.

Σε νέα ανακοίνωσή της η Πειραιώς αναφέρθηκε σε «θράσος και κατήφορο της κυβέρνησης χωρίς τέλος», ενώ επιτιθέμενη σε Τσίπρα – Καμμένο σημείωσε ότι «τα ψέματα που είπαν και συνεχίζουν να λένε δεν τους σώζουν από την οργή των πολιτών».

Παράλληλα, οι συμβολαιογράφοι της χώρας, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ζήτησαν από την κυβέρνηση να θέσει όρια για την απαλλαγή της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, επισημαίνοντας το θέμα της στοχοποίησης τους από πολίτες, και ζητώντας προστασία.

ΝΔ για πλειστηριασμούς: Η κυβέρνηση υπόσχεται σήμερα για να ξεχάσει τη Δευτέρα

Ανακοίνωση αναφορικά με τη νομοθετική ρύθμιση που υποσχέθηκε η κυβέρνηση σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας από οφειλές προς το Δημόσιο εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το αδιέξοδο των πλειστηριασμών που η ίδια δημιούργησε και «υπόσχεται σήμερα για να ξεχάσει τη Δευτέρα».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρίσκεται αντιμέτωπη με το αδιέξοδο των πλειστηριασμών που η ίδια δημιούργησε.

Για οφειλές ακόμη και για 500 ευρώ προς το Δημόσιο, νοικοκυριά και επιχειρήσεις απειλούνται, πρώτη φορά, να χάσουν τα ακίνητά τους!

Και η Κυβέρνηση τι κάνει;

Μια ημέρα πριν το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – προφανώς για να περιορίσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις – υπόσχεται ότι ‘’θα’’ φέρει νομοθετική ρύθμιση για να προστατέψει την πρώτη κατοικία από οφειλές προς το Δημόσιο…

Το ‘’υπόσχεται’’ σήμερα για να το ξεχάσει τη Δευτέρα…

Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στη Δ.Ε.Θ. τη Συμφωνία Αλήθειας και τον οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση. Μέρος τους είναι η μείωση του ιδιωτικού χρέους.

Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνεται και η πρόταση μας για «πάγωμα» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2017.

Η Νέα Δημοκρατία θα ξεδιπλώσει όλες τις πτυχές του προγράμματός της για τη μείωση του ιδιωτικού χρέους τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως άλλωστε κάναμε για την Παιδεία και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Υπεύθυνα και αξιόπιστα».

Κυβέρνηση: Ξεπεσμός της ΝΔ αλλά οι πολίτες δεν ξεχνούν

Η απάντηση στη ΝΔ ήρθε με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, στην οποία η κυβέρνηση κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για ψέματα, λάσπη και κινδυνολογία, ενώ τονίζεται ότι με το ιστορικό «email Χαρδούβελη» είχαν δεσμευτεί για πλήρη άρση κάθε προστασίας από πλειστηριασμούς, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες.

Στην ανακοίνωση γίνεται και προσωπική αναφορά στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «η περιβόητη ‘’Συμφωνία Αλήθειας’’ που περιφέρει αποδεικνύεται ένα συνονθύλευμα από ασύστολα και συνειδητά ψέματα», ενώ σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης αναπαράγει την κινδυνολογία, «σε μια απελπισμένη προσπάθεια να κερδίσει πολιτικά οφέλη, λασπολογώντας».

Παράλληλα, η κυβέρνηση καταλογίζει πανικό στη ΝΔ που τον αποδίδει στη σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας και στα επιχειρηματικά δάνεια, με δεδομένο ότι η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών έως 280.000 ευρώ προστατεύεται ήδη σε συντριπτικό ποσοστό από το Δεκέμβριο του 2015.

«Θα έπρεπε να ντρέπονται. Γιατί είναι αυτοί που με το ιστορικό ‘’email Χαρδούβελη’’ είχαν δεσμευτεί για πλήρη άρση κάθε προστασίας από πλειστηριασμούς, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες» αναφέρεται.

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι «είναι αυτοί που όταν η κυβέρνηση υπερασπιζόταν κόκκινες γραμμές στο ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, τραβούσαν ύπουλα το χαλί, πιέζοντας ‘’να κλείσει γρήγορα’’ η αξιολόγηση» για να επωφεληθούν από τις ενδεχόμενες αντιδράσεις. Τέτοιος ξεπεσμός. Δυστυχώς, όμως, για αυτούς, οι πολίτες δεν ξεχνούν».

ΝΔ: Θράσος και κατήφορος της κυβέρνησης, χωρίς τέλος

Η ανταλλαγή πυρών συνεχίστηκε με νέα ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία έκανε λόγο για «θράσος και κατήφορο της κυβέρνησης χωρίς τέλος».

«Οι Τσίπρας – Καμμένος που πολέμησαν λυσσαλέα και καταψήφισαν κάθε ρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας για τους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας, κουνάνε σήμερα το δάχτυλο στην κοινωνία» σημειώνει η Πειραιώς.

«Μια κοινωνία που γνωρίζει πολύ καλά ότι επί Νέας Δημοκρατίας δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Σε αντίθεση σήμερα με τον κ. Τσίπρα που τότε κορόιδευε την κοινωνία λέγοντας “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”», συνεχίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι «τα ψέματα που είπαν και συνεχίζουν να λένε δεν τους σώζουν από την οργή των πολιτών».Σχόλια