«Πολύ κακή για την Ελλάδα η συμφωνία» από το 56% των Γερμανών σύμφωνα με έρευνα της Welt

53 2

Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς αποτιμούν ως «πολύ κακή» τη συμφωνία με την Ελλάδα και πολλοί θα προτιμούσαν να βγει η χώρα από την ευρωζώνη αντί να τη δοθεί η δυνατότητα να λάβει περαιτέρω βοήθεια, σύμφωνα με δημοσκόπηση της κυριακάτικης Welt.

Την Παρασκευή το γερμανικό κοινοβούλιο έδωσε το «πράσινο φως» για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για τη χορήγηση βοήθειας ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ για τρία χρόνια.

Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο YouGov, το 56% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το σχέδιο μιας τέτοιας συμφωνίας με την Ελλάδα είναι κακό. Το ένα πέμπτο από αυτούς μάλιστα το χαρακτήρισε «πολύ κακό». Το 27% των Γερμανών το κρίνει «μάλλον θετικό» και μόνο το 2% το θεωρεί σίγουρα «θετικό».

Η δημοσκόπηση, που έγινε σε δείγμα 1.380 ατόμων, δείχνει επίσης μια έλλειψη ενθουσιασμού για την απόφαση της Παρασκευής. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το 48% των Γερμανών θα προτιμούσαν να δουν την Ελλάδα να βγαίνει από την ευρωζώνη. Μόνο το ένα τρίτο δήλωσαν καθαρά ότι θέλουν να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη.

Άλλη δημοσκόπηση, του ινστιτούτου Forsa, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, έδειξε ότι το 53% των Γερμανών ψηφοφόρων ήθελε να εγκρίνει το γερμανικό κοινοβούλιο την έναρξη διαπραγματεύσεων ενώ το 42% τασσόταν κατά.Join the Conversation

2 comments

  1. Αλόη Δρυός Απάντηση

    @EReportaz τι να μας κάνουν οι φωτογραφίες…

  2. Αλόη Δρυός Απάντηση

    @EReportaz το αποτέλεσμα μετράει..