Ζητείται εισαγγελέας για τις καταγγελίες Πανουση

Ζητείται εισαγγελέας για τις καταγγελίες Πανουση

Μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ξεκαθαρίσει το ομιχλώδες τοπίο γύρω από την σχέση πολίτικων και τρομοκρατών που κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιαννης Πανοσης. Μετα το ξέσπασμα της θύελλας απο το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος είναι απαραίτητο στην υπόθεση να παρέμβουν οι δικαστικές Αρχές προκειμένου ο κ. Πανουσης να μιλησει συγκεκριμένα με στοιχεία και ονόματα.

Ο ίδιος υποστηρίζοντας σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα» πως απειλείται η ζωή του , δήλωσε πως έχει παραδώσει σε συμβολαιογράφο μια λίστα με τα ονόματα όσων θεωρεί πως ενέχονται στην στοχοποίησή του για λόγους τόσο της προσωπικής του ασφάλειας όσο και της οικογένειάς του.

Έπειτα από αυτά τα γεγονότα δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους  και οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων που με ανακοινώσεις τους, απαιτούν την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.

Διαβάστε αναλυτικά τις ανακοινώσεις ΠΑΣΟΚ ,Ποτάμι , Ένωση Κεντρώων και της Κυβέρνησης:

ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Πανούσης φέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου να κατέχει στοιχεία, από την προηγούμενη θητεία του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για διασυνδέσεις Πολιτικών προσώπων με την εγχώρια τρομοκρατία. Οι Εισαγγελικές Αρχές οφείλουν άμεσα να διερευνήσουν αυτεπάγγελτα την αλήθεια των ισχυρισμών του πρώην αναπληρωτή Υπουργού και σε περίπτωση που ευσταθούν να παραπέμψουν τους υπαιτίους στη δικαιοσύνη. Η διάχυση μιας θολής υποψίας πολιτικοοικονομικών σκανδάλων με φόντο την τρομοκρατία βλάπτει τη λειτουργία της Δημοκρατίας και οπωσδήποτε αυτή η αχλύ δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει με μυθιστορηματικές διηγήσεις. Χρειάζεται να παρέμβει η δικαιοσύνη αλλά παράλληλα οφείλουν να τοποθετηθούν Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός για το περιεχόμενο των καταγγελιών Πανούση.

Το Ποτάμι

«Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση, που ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρισκόταν διαρκώς στο στόχαστρο συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν μείζον θέμα για τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Διαβάζοντας τα όσα αποκαλύπτει ο κ. Πανούσης αναρωτιέσαι αν ζεις σε μια ευρωπαϊκή χώρα ή σε χώρα που κάνουν κουμάντο μαφίες. Θεωρούμε αυτονόητη την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Καλούμε τον κ.Τσίπρα να πάρει θέση για όσα καταμαρτυρούνται και αφορούν τον ίδιο και στελέχη της κυβέρνησης του».

Ένωση Κεντρώων

«Οι καταγγελίες του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση έχουν μείζονα σημασία και αναφέρουν εκτός των άλλων ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για την εξόντωσή του από ανθρώπους του υποκόσμου αλλά και από κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διεπλέκοντο με την τρομοκρατία. Επειδή τυγχάνει να μην ζούμε στην Σικελία και στα μέσα του 19ου αιώνα όπου τέτοιες πράξεις αναλάμβανε η «Κόζα Νόστρα» και επειδή στις μέρες μας η δημοκρατία και η δικαιοσύνη λειτουργούν, εάν ευσταθούν οι καταγγελίες αυτές, οφείλει άμεσα να πάρει θέσει η Κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Πυρήνες της Φωτιάς

«Στις 6 Νοεμβρίου είχε καλεστεί από το δικαστήριο για την υπόθεση Χαλανδρίου (Σ.Π.Φ.) εμπρησμών (FAI)  και 5 ληστειών τραπεζών, ως μάρτυρας του αναρχικού συντρόφου της Σ.Π.Φ. Γεράσιμου Τσάκαλου , ο κρατούμενος Ντούσκο Φάμπιο. Ο Ντούσκο μετήχθη από τις φυλακές Τρικάλων, που κρατούνταν, στις 5 Νοεμβρίου στις φυλάκές Κορυδαλλού. Δύο ώρες μετά τη μεταφορά του στον Κορυδαλλό και συγκεκριμένα στην Γ πτέρυγα «εμφανίστηκε» εκτάκτως χαρτί από την ελληνική αστυνομία που με εντολή εισαγγελέα εφετών έδινε οδηγίες για τη μεταφορά του στη ΓΑΔΑ και φύλαξή του εκεί λόγω « επικινδυνότητας»…Τελικά μεταφέρθηκε στο Μεταγωγών και την επόμενη μέρα στις 7 το πρωί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε στο δικαστήριο.

Διατυπώθηκε αίτημα στην δίκη να καταθέσει στην επόμενη συνεδρία, λόγω των συνεχών και εξοντωτικών του μεταγωγών, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό. Ο Ντούσκο δήλωσε στο δικαστήριο ότι είναι περήφανος για την φιλία του με τους Πυρήνες της Φωτιάς και αποχώρησε…

Λίγους μήνες μετά από τη μαζική απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄, σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ειδικές συνθήκες κράτησης, απομόνωσης μέχρι και αιφνιδιαστικές απαγωγές-μεταγωγές κρατουμένων προς τη ΓΑΔΑ και το Μεταγωγών. Με λίγα λόγια καταργήθηκε ο ειδικός χώρος Γ΄ στις φυλακές του Δομοκού, όμως το νομοσχέδιο για τις φυλακές  τύπου Γ΄ στην πλειοψηφία των άρθρων εξακολουθεί να ισχύει (βλέπε φύλαξη κρατουμένων σε αστυνομικά κτίρια με σκοπό την απομόνωσή τους από άλλους κρατούμενους).

Κι όλα αυτά με φόντο τις νέες προκλητικές δηλώσεις Πανούση για σχέσεις «τρομοκρατών»- πολιτικών που δήθεν «αποσκοπούν στην ηθική και φυσική του εξόντωση». Η δημοσιογραφική διαχείριση της φαιδρότητας των λεγομένων Πανούση σε συνδυασμό με τις αστυνομικο-δικαστικές απαγωγές- μεταγωγές κρατουμένων, αποδεικνύουν για πολλοστή φορά τα επικοινωνιακά παιχνίδια και τα κατασταλτικά πειράματα που γίνονται στις πλάτες των κρατουμένων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το νέο αυστηροποιημένο εσωτερικό μοντέλο διαχείρισης των φυλακών Κορυδαλλού. (Επιπλέον εσωτερικές απαγορεύσεις στην καθημερινότητα των κρατουμένων), καθώς και η αποσιώπηση της μεγάλης κινητοποίησης που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες τόσο στις αντρικές φυλακές Κορυδαλλού όσο και στις γυναικείες …

Οι τοίχοι των φυλακών δεν κρύβουν την ασχήμια τους

Οι κρατούμενοι δεν είναι μόνοι τους

Νίκη στον αγώνα τους

Να σταματήσουν οι εκδικητικές μεταγωγές- απαγωγές.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους

Υ.Γ. Τις στιγμές που γραφόταν αυτό το κείμενο, πληροφορηθήκαμε πως απορρίφτηκε η αίτηση της Εύης Στατήρη για άρση των φασιστικών περιοριστικών όρων που της έχουν επιβληθεί…

Το σιδερένιο φασιστικό κράτος της αριστερής απόχρωσης του Σύριζα , συνεχίζει να επελαύνει…».

Το  δελτίο Τύπου της κυβέρνησης

Φυσικά από το θέμα που έχει ταράξει τα πολιτικά νερά του τόπου το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δεν θα μπορούσε να λείπει η θέση της Κυβέρνησης, η οποία καλεί τον πρώην υπουργό να παραθέσει στην δικαιοσύνη ότι στοιχείο διαθέτει για την εξονυχιστική έρευνα της υπόθεσης.

«Οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στην Δικαιοσύνη».

Σχόλια