Πολιτική παρέμβαση για την αξιολόγηση «βλέπει» το Μαξίμου: Θέλει η Μέρκελ γερμανικές εκλογές με το ελληνικό ζήτημα ανοιχτό;

Πολιτική παρέμβαση για την αξιολόγηση «βλέπει» το Μαξίμου: Θέλει η Μέρκελ γερμανικές εκλογές με το ελληνικό ζήτημα ανοιχτό;

Αισιόδοξος για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, εμφανίστηκε σήμερα ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, στον απόηχο του «μίνι Eurogroup» της Παρασκευής, υποστηρίζοντας ότι θα υπάρξει πολιτική λύση και ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, θα αναγκαστεί σε παρέμβαση.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση από δημοσιογράφους για το πόσο αισιόδοξος είναι ότι, παρά τις αποκλίσεις, θα κλείσει η αξιολόγηση, ο κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά: «θέλει η Άνγκελα Μέρκελ να πάει στις γερμανικές εκλογές με το ελληνικό ζήτημα ανοιχτό; Δεν θέλει. Κάποια στιγμή θα παρέμβει».

Η ίδια πηγή μίλησε και για τις αποκλίσεις μεταξύ των Θεσμών τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρχει ίδια βάση για την διαπραγμάτευση και να αναθεωρήσουν στο ΔΝΤ τις εκτιμήσεις τους».

Ακόμη, ο αξιωματούχος της κυβέρνησης αποσαφήνισε «πως υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις, αλλά δεν υπάρχει θέμα επιστροφής των κλιμακίων ακόμη».

Υπενθυμίζεται ότι εχθές, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση του «μίνι Eurogroup» της Παρασκευής, σημείωσε από την πλευρά του ότι «υπήρξε σημαντική πρόοδος σήμερα και θέλουμε να προχωρήσουμε με την αποστολή κλιμακίων στην Αθήνα άμεσα».

Σχόλια