Πολιτικός ευτελισμός

Πολιτικός ευτελισμός

Του Πέτρου Κουσουλού

Χρειάστηκε να περάσουν επτά μήνες για να έλθει το Μνημόνιο με τα χειρότερα μέτρα που έχει πάρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση.  Χρειάστηκε να περάσουν επτά μήνες έως ότου καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος η όμορφη -αλήθεια είναι- ιστορία της υπερήφανης διαπραγμάτευσης.

Το έχω ξαναγράψει.

Το Μνημόνιο 3 θα μπορούσε να περάσει μόνο με αυτόν τον τρόπο και μόνο από τον Αλέξη Τσίπρα και τον μεγάλο αντιστασιακό άνδρα Πάνο Καμμένο. Το Μνημόνιο 3 ήταν προσχεδιασμένο. Οι δανειστές το έκριναν απαραίτητο απο τον Σεπτέμβριο του 13′ διαβλέποντας δημοσιονομικό κενό την περίοδο 2014-16. Γι αυτό και απλά γέλαγαν όταν άκουγαν τα περι success story και εξόδου της Χώρας μας στις αγορές.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει οτι κάποια στιγμή οι Έλληνες εξέλεξαν κυβέρνηση που ορκιζόταν οτι θα σκίσει τα Μνημόνια αλλά τους έφερε πιο βαρύ Μνημόνιο. Εξέλεξε κυβέρνηση η οποία θα τον έβγαζε απο την ύφεση αλλα τον οδήγησε σε νέο υφεσιακό κύκλο. Εξέλεξε κυβέρνηση η οποία διοργάνωσε δημοψήφισμα για το υπερήφανο ΟΧΙ (το πανηγυρίσαμε κιόλας) το οποιο στη συνεχεία μετατράπηκε σε δουλοπρεπέστατο ΝΑΙ.

Μιλάμε για το μεγαλύτερο δούλεμα το οποίο έχει πέσει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Το νέο μότο της κυβέρνησης είναι η πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής. Έχει την ίδια αξία με τη δέσμευση του σκισίματος του Μνημονίου. Κακά τα ψεμματα. Η συγκυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του μεγάλου αντιστασιακού Πάνου Καμμένου πέρασε ολα οσα δεν μπόρεσαν να περάσουν οι άλλοι. Ανέκαθεν έτσι γινόταν. Με το μανδύα ενός ψευτοαριστερισμού και φιλανθρωπισμού οι κυβερνώντες είχαν τη δυνατότητα να εφαρμόζουν τις πιο απάνθρωπες πολιτικές. Ενίοτε να εφαρμόζουν και πολιτικές που δεν… πίστευαν!

Γνωρίζω προσωπικά ότι αρκετά υπουργικά στελέχη δεν πιστεύουν ούτε γραμμή από αυτά που θα κληθούν να εφαρμόσουν! «Αυτά βρήκα, τι να κάνω;», μου απάντησε πρωτοκλασάτος υπουργός. Στην ζωή και στην πολιτική δεν υπάρχουν αδιέξοδα: Όποιος αποτυγχάνει αποσύρεται. Όποιος διαφωνεί με αυτά που καλείται να εφαρμόσει παραιτείται.  Στην προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέτυχε παταγωδώς. Απέδειξε οτι δεν την ενδιαφέρει η όποια ιδεολογία αλλά η παραμονή (με όποιο κόστος) στην εξουσία.

Αλήθεια πόσοι απο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζαν το Μνημονιο 3 σε περίπτωση που το έφερνε η προηγούμενη συγκυβέρνηση;

Αλήθεια για ποιο λόγο σημερινοί υπουργοί οι οποίοι διαγράφηκαν από τα πρώην κόμματα τους επειδή αρνήθηκαν να ψηφίσουν το Μνημόνιο θα ψηφίσουν το Μνημονιο 3;

Μέχρι που θα φτάσει αυτός ο ευτελισμός, αυτός ο κατήφορος;



Σχόλια