Πολιτικός έπεσε θύμα απατεώνα που του απέσπασε 197.000 ευρώ!

Πολιτικός έπεσε θύμα απατεώνα που του απέσπασε 197.000 ευρώ!

Θύμα ενός επιτήδειου απατεώνα έπεσε ένας επενδυτής-στέλεχος κόμματος.

Ο απατεώνας με πρόσχημα τη συμμετοχή σε πολυεθνικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, σε δημοπρασίες αγοράς κατασχεμένων αυτοκινήτων και πλοίων από τον ΟΔΔΥ, σε υπεράκτια εταιρεία του Παναμά, και σε αγορά μετοχών γνωστού ξενοδοχείου της Αττικής, σε χρονικό διάστημα 7 μηνών κατόρθωσε να αποσπάσει από το θύμα του περίπου 197.000 ευρώ.

Μάλιστα για να τον πείσει, του έδειχνε διάφορα πλαστά έγγραφα και πιστοποιητικά.

Ο 41χρονος ομογενής από το Καζακστάν είχε καταφέρει να εξαπατήσει τον 44χρονο ελεύθερο επαγγελματία της Ανατολικής Αττικής, ο οποίος είναι υποψήφιος πρόεδρος σε εσωκομματικές εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης, πως θα είχε… εγγυημένα κέρδη από τις επενδύσεις που του προσέφερε.

Το θύμα από τον Αύγουστο του 2015 έως και τον Φεβρουάριο του 2016 κατέβαλε τμηματικά, είτε μετρητά είτε μέσω μεταφοράς χρημάτων, διάφορα χρηματικά ποσά στον ίδιο ή στους συνεργούς του, τους οποίους παρουσίαζε ως συνεργάτες του.

Ο απατεώνας συνελήφθη στη Γλυφάδα, την περασμένη Τετάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για απάτες και πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Συγκατηγορούμενοι, για την ίδια υπόθεση, είναι και έξι επιπλέον συνεργοί του.

 

Σχόλια