Πορεία εκπαιδευτικών προς τη Βουλή

Πορεία εκπαιδευτικών προς τη Βουλή

Πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτήν την ώρα δάσκαλοι και καθηγητές, φωνάζοντας συνθήματα «πάρτε πίσω τη διάταξη έκτρωμα που τσακίζει τις ζωές μας» και «καμία απόλυση εκπαιδευτικού».

Αίτημα τους να ανακληθεί η διάταξη του υπουργείου που όπως λένε χαρακτηριστικά «ανατρέπει τις ζωές και τσακίζει τα δικαιώματα χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων μας», ενώ δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους κατά των μέτρων που φέρνει στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας, προειδοποιώντας για 48ωρη απεργία όταν η κυβέρνηση τα φέρει για ψήφιση.

Όπως λένε χαρακτηριστικά «αυτά τα μέτρα εντάσσονται στο συνολικό αντιλαϊκό πακέτο των αναδιαρθρώσεων με πυρήνα το ασφαλιστικό – φορολογικό που έρχεται σε λίγο στη Βουλή».

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση, σωματεία εκπαιδευτικών και η πανελλαδική γραμματεία εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Σημειώνεται ότι λόγω της πορείας των εκπαιδευτικών, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στο κέντρο της Αθήνας, με την Πανεπιστημίου να παραμένει κλειστή.

Πηγή φωτογραφίας: naftemporiki.grΣχόλια