Πόρισμα κόλαφος για τον Καλογρίτσα: Αποκαλύφθηκε φοροδιαφυγή ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ

Πόρισμα κόλαφος για τον Καλογρίτσα: Αποκαλύφθηκε φοροδιαφυγή ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή αποδίδουν στον κ.Χρήστο Καλογρίτσα και στη σύζυγό του Μικελίνα οι φορολογικές αρχές, καθώς έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν κατόπιν αιτήματος του αρμόδιου εισαγγελέα, εντόπισαν αδήλωτα εισοδήματα τουλάχιστον 36 εκατ. ευρώ, κατά την περίοδο 2001- 2013.

Αν και ο έλεγχος περιορίστηκε μόνο στις τράπεζες και τους συγκεκριμένους τραπεζικούς που υπέδειξε ο εισαγγελέας του Οικονομικού Εγκλήματος, αποκαλύφθηκε ότι το ζεύγος Καλογρίτσα δήλωνε επί χρόνια εισοδήματα «πείνας», ενώ στην πραγματικότητα τα εμβάσματα έρρεαν στις καταθέσεις τους, με τα περισσότερα να είναι άγνωστης προέλευσης.

Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και το οποίο δημοσιεύει η εφημερίδα το ΘΕΜΑ, στον κ.Χρήστο Καλογρίτσα έχουν ήδη καταλογιστεί πρόσθετοι φόροι και προσαυξήσεις από τα αδήλωτα εισοδήματά του -που αγγίζουν τα 32.767.289,72 ευρώ- τους οποίους οφείλει να καταβάλει άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας έχει ήδη καταφύγει στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών για να μειώσει το πρόστιμο που του έχει καταλογιστεί (ποντάροντας ίσως και στις πολιτικές του διασυνδέσεις). Το μόνο που έχει επιτύχει, όμως, μέχρι σήμερα είναι να μειωθούν οι απαιτήσεις του Δημοσίου από τα 32,8 στα 27,5 εκατ. ευρώ.

Τα εισοδήματα του Καλογρίτσα και της συζύγου του από το 2002 μέχρι και το 2013

Το σύνολο

Το ύψος της φοροδιαφυγής:

 

Πηγή: Πρώτο ΘέμαΣχόλια